Brojni posjetioci
1

Posebna atmosfera: U Fejićevoj ulici u Mostaru otvoren ramazanski bazar

G. Š.
Večeras je u Fejićevoj ulici u Mostaru otvoren ramazanski bazar koji svojom ponudom već prvu večer mami sve prolaznike. Mostarsko šetalište koje vodi do stare jezgre grada i Starog mosta večeras je posebna atrakcija za sve Mostarce i posjetioce njihovog grada.

U večernjim satima, poslije iftara, brojni građani i njihovi gosti odlučili su uživati u širokoj ponudi slanih i slatkih jela, tradicionalnih delicija i napitaka, kupovini rukotvorina i raznovrsnih suvenira, te neizostavnom fotografiranju u posebnom ambijentu najvećeg hercegovačkog grada.

Organizatori pozivaju sve građane i posjetioce iz drugih gradova da posjete bazar i dožive ljepotu ramazanskih večeri u prelijepom Mostaru.

Cjelomjesečna manifestacija "Ramazan u Mostaru" organizirana je s više sadržaja iz kulture, muzičke umjetnosti, književnosti, slikarstva i kaligrafije, te ostalih sadržaja za sve uzraste.

Manifestaciju "Ramazan u Mostaru" organiziraju Grad Mostar i Centar za kulturu Mostar u suradnji s Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture Preporod Mostar, te ustanovama JU Kulturni centar Mostar Sjever i Dom kulture Blagaj.

Jednomjesečna Manifestaciju koja će okupiti brojne umjetnike uz svih sfera djelovanja, među kojima je neizostavna duhovna i svjetovna muzika, zvanično je otvorena sinoć predramazanskim koncertom, a svečano će je zatvoriti poznati muzičar Enes Begović velikim bajramskim koncertom u Mostaru.