BiH
28

Avion Pegasusa odletio za Rim, Turci do daljnjeg zadržani na aerodromu

Piše: I. P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon vanrednog slijetanja aviona Pegasus Airlinesa na sarajevski aerodrom, isti je danas oko 14 sati nastavio svoj put ka Rimu.

"Možemo potvrditi da je danas u 12:26 na sarajevski aerodrom sletio avion kompanije Pegasus Airlines, koji je letio na relaciji Istanbul - Rim. Na letu je bilo 164 putnika. Prema informacijama kojima raspolažemo, Granična policija BIH je, sa navedenog leta, preuzela pet putnika koji su bili u alkoholiziranom stanju", potvrđeno je za Klix.ba sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Također, potvrđeno je da je Avion Pegasus Airlinesa je u 13:45 nastavio put ka Rimu.

Iz Granične policije Bosne i Hercegovine potvrđeno je kako je pet osoba sa turskim državljanstvom zadržano na sarajevskom aerodromu gdje će sačekati prvi slobodan let za Istanbul gdje će ih preuzeti tamošnja policija.

Našem portalu je objašnjeno da se osobe ne mogu smatrati uhapšenima jer se incident desio u avionu, odnosno eksteritorijalno.

Podsjećamo, avion je vanredno sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo nakon što je pet osoba u alkoholiziranom stanju verbalno napalo putnike i članove posade, a uz to su bez plaćanja koristili hranu i piće.