Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gradjani ujedinimo se! Hajmo opet na ulicu-sad il nikad,pokazimo im da je DOSTA svega ovoga sto su nam gamad od politicara uradila!..
''U amanet svima da ne ponovi se nikad generacije da pate za dobrobit rezima zapamtite zauvek svi zajedno k'o jedan samo zdravi u glavi protiv sistema'' Pjesma objasnila sve :)
ne treba zaboraviti da smo ih mi birali
I Hitlera je narod izabrao, pa se pokajao.
pa eto mogli smo uciti iz tudjih gresaka
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Protesti Samo redom sve institucije i svi parlamenti... Ne treba se ograničiti i zaboravit ni federalni parlament i vladu ni vladu RS-a i skupštinu RS-a, a ni Valentina _Inzka....
SMRT SRBIMA!!!
I tebi sinko!
nema se vise sta izgubiti,treba na ulicu i s*** ovu bagru od politicara !
Svako normalan je vidio da su u toj zgradi bili pod opsadom POLITIČARI, a oni nemaju ni vjere ni nacije, oni su tu samo da uzmu hiljade i hiljade maraka koje im MI dajemo. Za šta? Za nerad!
Jebali te svi turci kao i Turska, kojom ste vi bili najdrazi robovi, a kroz historiju dobro vas je pazila vidim.... Svetite se pogresnom narodu, a onom pravim turcinima dupe lizete... Zmaj od Bosne, zvani Husein-kapetan Gradaščević je razbio turke, a vi nikada nikog niste dobili niti u jednom ratu.
Svi na ulice ,dajte štukanu i komunističke guzice !
...... Sta rade predstavnici iz RSa ?? Oni koriste tu odluku Suda o neskladu imena - da zatraze da izdavanje maticnih brojeva prati entitetsku liniju. Dakle, da se brojevi odvojeno izdaju u RSu, odvojeno u FBIH. Na taj nacin prave jos jednu podjelu drzave. U njihovim medijima i izjavam cete stalno slusati da se oni dali prijedlog, i da vise nisu oni krivi - nego federalni politicari. Nemojte nasjedati na ovo. Jeste mi zao beba, situacija je zalosna. Ali u ovom moramo pruziti podrsku nasim ljudima u tom parlamentu. Bili oni crveni, zeleni, plavi, zuti, narandzasti i sl. Dijele nam drzavu.
bravo prijatelju ,to je suština problem a,ali si i ti pomalo naivan ako misliš da je ovo spontano okupljanje građana i da je razlog za okupljanje matični broj male djevojčice ,inače sve ostalo potpisujem !
Dijele oni ovo odavno, samo nase vlasti su toliko nesposobne, jer nema jedistva kod nas kao kod njih. Dodik je tamo "Bog i batina", dok kod nas svako ziv pametan. Oni imaju jedan cilj, to je samostalnost RS, i to ce dobiti mirnim ili ratnim putem, a pravo pitanje je, KOJI JE NAS CILJ? Hrvati su takoder krenuli svojim pravcem, takozvana Herceg-Bosna ili Tudmanom put, dok Incko i drugi na to sve gledaju, a nasi samo klimaju glavom i vicu "yes, Yes"...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ne volim braniti bosnjacke nesposobnjakovice uhljebene u Parlamentu BIH, ali ovdje se mora istaci istina. Svjedoci smo da drzavna BHT televizija uopste ne predstavlja uzrok i stavove pojedinih politicara po ovom pitanju, dok sa druge strane masinerija RTRSa cini sve da pokaze da je ovo problem Federacije i da je usmjeren protiv Srba. Takodje sam svjestan da ogroman broj gradjana nema pojma o cemu se ovdje radi, kao ni onaj lik sto na protestima juce pita Lijanovica "Pa ko je kriv", a ovaj mu odgovara tako sto mu daje imena svojih politickih neprijatelja. Dakle, problem oko JMBG je u sljedecem. Poslanici iz RSa su trazili od Ustavnog suda BIH da preispita da li je u skladu sa Ustavom dosadasnje izdavanje JMBGova ? Sud je ustanovio da nije zbog imena pojedinih opstina (nekad bilo Bos. Brod - sada samo Brod, nekad bilo Bos. Gradiska - sada samo Gradiska i sl.) i nalozio da se to uskladi. Stize ponuda iz Federacije da se usklade ta imena i da se nastavi sa izdavanjem JMBGova....
To ti je slično onoj situaciji kada su "Bosanci " provalili u skupština i proglasili "narodni " parlament ,dok su oni palamudili i ronili suze o bratstvu i jedinstvu četnici su polako čistili Bjeljinu ,napadali selo Ravno Sijekovac itd ,"Bosanac " je naivan ali je jedno sigurno Bošnjaci više nikada neće dozvoliti da im tamo neki jugonostalgičari i sarajevski mješoviti brakovi kroje sudbinu ! NIKADA VIŠE !
@hombresa, Zar oni iz mixanih brakova nisu Bosanci? Znam jednog koji je poginuo prilikom odbrane Sarajeva i domovine. Zove se šehid Igor Pavlović.
Ne treba biti pretjerano pametan pa napraviti analizu za buduća dešavanja u BiH. Prvo će da uslijedi blokada svih državnih institucija koja će dovesti do blokade isplate plata uposlenicima na državnom nivou, zatim slijede štrajkovi i diskreditacija svih državnih institucija pa će se i stranci povlačiti iz pregovora o novčanoj i pomoći bilo koje druge prirode. RS će raspisati referendum jer oni neće moći da rade pod pritiskom i u ovakvoj napetoj atmosferi u državi. HZHB će po principu nama je svejedno čekati negdje u čošku da šta hajruju politički i geografski. Bošnjačka plotička elita je uzela model Palestine i Kurdistana za Bošnjake tako da je i to riješeno za budućnost. Ma šalim se ja " Sve će ovo odjednom da ode u P...u M.......u!"
Molim redakciju klix.ba da objavi clanak o problemima koji ce glavni grad susresti po pitanju "pitke vode" u veoma bliskoj budocnosti. Zapravo, vec je pocelo, samo ili se vi pravite budale sto to ne objavljujete, ili neko vama diktira sa objavljivanjem clanaka...
"Mi vas mozemo z.a.j.e.b.a.v.a.t.i kako hocemo i dokle hocemo, a vi nam ne mozete nista." Tako nasi parlamentarci tumace demokratiju.
"Zgradu institucija BiH ja inače zovem 'vampirište', budući da se tamo sakupljaju ljudi i dolaze na posao sa ciljem da bh. građanima piju krv.'' Kratko i jasno.Enver Kazaz, svaka ti dala.
Kukiću, ne seri.
Izjave da postoji bolji nacin, kao sto je demokratija.. nek crknu... Skrivate se iza demokratije, svaka vijest prenosi kako to treba da zavrse i odrade Nadlezne institucije, kad djetetu treba dat pasos - kakav takav, niko ne zna ko je nadlezan.. I idalje se skrivate iza funkcija i demokratije kako to treba regularnim putem da se uradi a svi ste neregularni, od kredita i investicija koje cemo mi gradjani BiH Platiti i nasa djeca.... i ne mozes otjerat postici nista bez revolucije, protesta kad Drzava nije funkcionalna i kad politicari nisu posteni ljudi... BIH.
Čaša je trebala biti prelivena još od Dejtona kada su nam napravili ovog monstruma od države koja će ko biva biti funkcionalna, ali će imati Visokog Predstavnika da malo dovede stvari na svoje mjesto. Finu su nam državu skrojili samo su zaboravili da ona više nije po sistemu PERI-DERI što bi žene rekle.