Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Novi Grad? A sta je sa ostalim dijelovima? NEMA nikakve KORISTI od ovakvih akcija! To je nesto sto se mora ne na teritoriji grada, vec na teritoriji drzave napraviti. Ili neko misli da u psecem svijetu ne postoje migracije? Velika akcija u kojoj ce biti sprovedene kastracije i sterilizacije te cipovanje. Kao sljedeci korak registracija svih pasa koji imaju vlasnika, i onda da se pocne nazirati nesto kao cilj. Dobro, bitan je taj PRVI korak, ali kad cemo konacno napraviti DRUGI?
SVAKA MAHALA IMA SVOJ COPOR U SARAJEVU VISE NI SINTORI NE BI MOGLI POMOCI KOLIKO IH IMA.
Šintorima su oduzeli radne knjižice :) !
Sintori su zakon
ma ništa od ovoga neće biti, dok svi "čope" dio para neće ništa ostati, drugo azili za pse ne postoje, to su žicom ograđeni tereni koje niko ne održava i bila je reportaža o tome, a čovijek je ukrao pare koje su bile izdvojene za izgradnju istih i napravio veliku vikendicu.. ovo je samo bacanje prašinje narodu u oči kao i uvijek..
Barem se krenulo, jer svakim danom je sve vise i vise pasa lutalica na ulicama, a za jedan grad kao Sarajevo nije nimalo lijepa slika kada vidite copore pasa kako setaju ulicama. Akcija mora biti sprovedena u svakoj opstini, a rjesenje nije u tome da se psi obiljeze i opet posalju na ulice????? U svim razvijenim zemljama postoje sluzbe koje vode brigu o zbrinjavanju zalutalih pasa ali isto tako o eutanaziji kao zadnjem rjesenju. Zato nema copora po glavnim gradskim ulicama, nema ih u coporima kako leze ispred posluga... gradjani slobodno setaju, slobodno djeca idu u skolu. Psi lutalice se moraju ukloniti sa svih gradskih ulica i to sto prije, jer jezivo je ovo dokle se doslo a dalje ne ide, Zato, na nivou cijele zemlje moraju se sprovesti akcije kao sto ce biti u opstini Novi Grad. Psi lutalice nisu krivi sto su se toliko razmnozili, za to su krivi oni koji su donosili brzoplete zakljucke i zakone a da nisu obezbjedili sve sto prati takve zakone. Nadati se rjesenju goruceg problema.
u razvijenim zemljama, kakva nasa nece biti ni za 100 godina, sluzbe koje vode racuna o zbrinjavanju pasa rade na principu DONACIJA! ovdje ljude boli lakat za kerovima, cilj je samo da se sklone, prema tome, kako ocekujes da ce biti zbrinuti od strane kojekakvih sluzbi.. jer kod nas dok se primjeni princip IMT (imal mene tu) i dok svako sebi uzme dio kolaca, za to vrijeme seljoberi izbacuju svoje skotne kuje i nekastrirane muzjake itd itd itd.. cinjenica je da se kod nas ne moze ocekivati da se izdvajaju donacije za pse, kad ni ljudi nemaju para i gladni su i bolesni i sl. ali ne mozemo onda ni ocekivati neku normalnu ustanovu sa normalnim rukovodstvom.. psi nisu uzrok problema, oni su posljedica.. kad je donesen NO KILL zakon kod nas, nije ih bilo ni 500 komada. da se tada odradilo ovo sto se sada radi, sada ih ne bi bilo voliko, ali zahvaljujuci nasoj vladi je sad tako kako je.. nego fino kastrirat i sterilisat, registrovat vlasnicke, pa kad neko izbaci pasce, opalit po djepu i eto!
iz ostalih mahala otjerati sve pse u novi grad :D
Ma kojim ba azilima? HALOOOOOOOOOOO jeste li vi normalni...PRACA PUNA..koji jos to azil ima u Sarajevu? KAKVE GLUPOSTI VI PISETE!
Zar ne vjeruješ Av-Mau mesijama mira? Nije da bi oni namjerno održavali ovakvo stanje kako bi im prihodi bili konstantni.
U mom Buća Potoku nema nijednog, sve komšije za prvi Maj okrenule.
Ko epidemija se sire ove lutalice.. svaki dan sve vise jbt..
Prvo pogrešan naziv, nisu psi lutalice već NAPUŠTENI PSI .Nisu došli s Marsa već iz avlija i stanova onih koji danas najviše arlauču. "Higijenski servis" ??????zar to nisu šintori drugačije nazvani, i pitam se ko će procjeniti koji je pas za eutanaziju. Sad vi što volite ljude i zaboga "zbog toga što ih volite" mrzite pse lijepo me razapnite .
Nije to baš tako jednostavno. Prvo: nije moguće da su to sve napušteni psi, ima ih previše. Uostalom, uvijek ih je i bilo. Drugo: ovaj ti navod "Sad vi što volite ljude i zaboga "zbog toga što ih volite" mrzite pse lijepo me razapnite" i traži razapinjanje, zato što su mi ti "napušteni psi", njih 8, napali brata koji ima 7 godina, koji je stajao pored bicikla, koja oni iz nekog razloga ne podnose. Kakve moj brat posljedice i traume ima, to je za dužu priču, ali da li želim da ih jednog po jednog "uklonim"? Iz dubine srca. Uopšte mi nije bitno ko je kriv. I zato pažljivo s tim "vi koji volite ljude". Vi cukoljupci, se angažujte malo više na njihovom zbrinavanju, osim ovog protestiranja kad neko nešto konkretno poduzme; meni je svejedno sve dok ih nema na ulici.
Luna kujo zadojena glupošću
Pa nisu bubuljice da se uklanjaju ccc.
Najjeftinija varijanta utepati džukelendare.Od kada se Turalićka isporvaljivala nema joj jadnica koje su je podržavale,tj.otkrivene u lopovluku.Pobiti i istovariti obožavateljicama-zoofilkama u kuću.
A sta je sa ostalim opstinama?