Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj čovjek laže...
licemjer,,sad nasao pricat ...hvala KLIX za clanak...a ovaj kvazi ahmed i njegov brat amar...dobit ce svoje...traze da platimo 5 km za spus pri upisu na fakultet njih da finansiramo a nigdje zakonom nije odredjeno da moramo...iznervira se na sabah odoh zapalit
Gospodin Ahmed Nurkovic je Vijeću studenata a studira oko 10ak godina. Logicno da decku ne odgovara da se povacaju upisnine jer bi do sada iskesirao oko 70.000 KM. Umjesto da se 'bori' za studente neka sjedne i nauci nesto ne bi li polozio ispit koji.
ima i vise od 10, a iskreno on da zeli da zavrsi nekako bi vec i zavrsio, nego debil on i onaj mu njegov jos debilniji brat uhljebili se po vijecima, udruzenjima klinicima palcima...kontaju trajat ce cijeli zivot vidjet ce kad dodje na razgovor za posao bez dana radog iskustva sa 35 godina. Onda nek mu je sretno a sad nek glumi frajera
Pa sto ga ne smenite
Kukaku studenti s UNSA kako će školarine uskoro bit' kao u Beču. Pa ljudi Božiji, u Beču su skoro sve privatni Univerziteti. Upišite kod nas privatni Univerzitet, 'em nećete imat' problema s profesorima i asistentima, 'em ćete dobit bolje znanje i od prof. i ass. u odnosu na UNSA, jer vam se oni posvete. ;) Aaaa ovog Nurkovića treba već jednom smijenit. Sjedio sam s likom prije 4 mjeseca u Parlamentu FBiH, gdje su bili svi predstavnici studentskih organizacija FBiH, i trebao se oformit SPFBiH, i on je to kao preuzeo na sebe (SVE). Od tog dana (06.03.2014.) ni traga, ni glasa o SPFBiH. Momak na razne načine ''bere'' pare. Priča kako SPUNSA ima ogroman budžet ovo ono, a nigdje nije rekao da studenti plaćaju 5 KM za članarinu, kao to im je dekan odobrio. Eeeee dragi studenti, i vi ste dozvolili da vas SLON predstavlja. :( Žalim vas. Borite se za svoja prava!!!!!
Odes na privatni kesiras i niko te ne zajebava od profesora za dodatne skripte knjige usluge itd ha ya
SROLJO AHMEDE, da te pitam zašto podržavaš onda ove školarine od 6000 KM????? DA LI JE TO NORMALNO ??
Mrš sroljo jedan
Ovaj mi malo lici na Legiju.
vratite mi pare nurkovići!!!!! :D
Ala ovaj mali ima staža kao student. Jel vakat da se završava taj fakultet, a?
Nije mi jasno kako neko neskolovan, bez zavrsenog fakulteta, vjeciti student, neuredan, tropljav, ljigav i namazan, moze da predstavlja studente!?
Kako će neko ko završi fakultet predstavljat studente?
Ko ga je izabrao? Do kad je mandat? Ako on predstavlja studente on je onda najbolji zar ne,jer su studneti izabrali najboljeg izmedju sebe
Treba samo nevladina udruzenja otvarati... u tome je buducnost, nista programiranje i organska grana
Al će njihovim roditeljima porez, tako da ti dodje na isto.
Joj ovog ahmeda- teleće glave, šta on ima da palamudi, ne zna beknuti, Odvratan je samo tako, Vrati pare studentima Tele jedno lopovsko
Tako je to kada politiku UNSA pritiscima i prijetnjama kreiraju smutljivci i dugogodišnji studenti.Koji se jave "protestima", samo kada se poveća cijena toplog obroka, cijena studentske karte, upisnih rokova , ili cijena školovanja.Ali šute o necertificiranim profesorima, korupciji, lošem obrazovanju, profesorima koji djone tudje knjige i to od slova do slova.Da pokušaju mijenjati sustav, ne pada im na pamet.
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke smatra neopravdanim i neosnovanim najavljeno povećanje troškova školarine na javnim visokoškolskim ustanovama u Kantonu Sarajevu, a za šta je odluku 25. juna donio Senat Univerziteta u Sarajevu, prenosi Patria. - Ovakvi prijedlozi, kojima bi troškovi prvog i drugog ciklusa studiranja za pojedine fakultete, trebali biti povećani i do dva puta, pogotovo su neopravdani. Predlagači i donosioci ovakvih odluka trebali bi uzeti u obzir aktuelno stanje i ukupnu situaciju u našoj zemlji te imati u vidu da povećanje troškova školarine za studentsku populaciju dolazi u najgorem mogućem trenutku - navode iz FMON-a. Kako se dalje navodi, svaki prijedlog za povećanje troškova, a naročito studiranja, morao bi sadržavati opravdano i detaljno obrazloženje zasnovano na realnim parametrima kao i cijeniti trenutno stanje u društvu te njegovu socijalnu dimenziju. - Nadamo se i vjerujemo da će akademska zajednica i kantonalne vlasti, Upravni odbor Univerziteta i Vlada Kantona Sarajevo, pokazati razumijevanje prema studentskoj populaciji i odbiti prijedlog povećanja cijena studiranja u Kantonu Sarajevo - navodi se u saopćenju, prenosi Patria.
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke nije Ustavni sud da odredjuje ustavnost ;nije ni nadležno da ocjenjuje zakonitost jer prema ustavu, to ministarstvo nema nikakvih nadležnosti na razini Federacije, osim koordinacije. Davati sebi nadležnost koje nema-nezakonito je.
Mislim da bi na poziciji ovog glavonje trebao biti neko ko je uzor studentima a ne debil koji studira čitav život i samo malo po malo klepa pare. Ovaj tip je slabija verzija naših političara, a kad bi došao na jaču poziciju mislim da bi i gori od njih bio...
ovaj mali je uhljup, ovo treba u korijenu sasjeći dok je još mlado, ovo je potencijalni Bakir, Lgumdžija, Radončić. ako ga pustimo kao što su pušteni ovi navedeni imamo problem za par godina.