Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Norveskoj fali smeca za grijanje: http://www.mnn.com/lifestyle/recycling/blogs/norway-a-recycling-happy-nation-in-dire-need-of-trash
Jos bolje od toga bi bilo kada bi toplane pronasle nacin kako da smece iskoristavaju za grijanje kao sto je uradjeno u Norveskoj gdje vlada nestasica smeca jer su toplane sve iskoristile za grijanje gradskih institucija.
In Kigali City, Rwanda, the last Saturday of each month, is a compulsory day of cleaning, when all business comes to a stop in Kigali City, Rwanda. Everyone including the President partakes in cleaning the city, and this cleaning day has helped Rwanda recover from genocide and civil war in multiple ways by creating a sense of purpose and togetherness amongst the people. http://www.openideo.com/open/vibrant-cities/inspiration/cleaning-day
Ovo mi se svidja. Treba uvesti zakon kojim se zadnja subota u mjesecu ucini radnom za sve radnike drzavnih firmi. Mjesecno jedan dan citava drzava skuplja otpad i cisti drzavu - svi radnici drzavnih firmi tada moraju da se ukljuce, pocevsi od komunlanog radnika pa do predsjednika drzave i premijera. 12 takvih dana u godini i mogu se ocistiti korita rijeka, parkovi sredit i genelrano uljepsati okolina. To bi pozitivno utjecalo i na psihu i raspolozenje kod ljudi. Nesto slicno je napravljeno u Ruandi i to je preporodilo drzavu: http://www.openideo.com/open/vibrant-cities/inspiration/cleaning-day .