Ponovo profesionalka
9

Slavna teniserka iznenadila fanove pojavivši se u potpuno novom sportu

D. P.
Radwanska (Foto: Instagram)
Radwanska (Foto: Instagram)
Slavna poljska tensierka Agnieszka Radwanska, koja je svojevremeno bila druga teniserka svijeta, rano se oprostila od tenisa i sada je iznenadila fanove pojavivši se u potpuno drugom sportu.
Radwanska je u teniskoj karijeri osvojila čak 20 WTA titula te je dugo bila jedna od najboljih na svijetu. Ipak, vrlo rano se oprostila od tenisa dok je imala 28 godina.

No, tada nije završila sa sportom, pošto je odlučila da se posveti novoj karijeri. U pitanju je padel, hit sport u svijetu kojeg igra sve veći broj mladih ljudi, ali i profesionalaca u drugim sportovima koji se zaljubljuju u njega. Tako smo imali primjer slavnog nogometaša Hatema Ben Arfe, koji igra padel u Ligi Francuske, a Luka Modrić u Madridu istovremeno pravi kompleks padel terena.

Padel je, inače, meksička igra koja je spoj tenisa i squasha, vrlo popularna u Španiji. Igra se na malom ograđenom terenu pomoću reketa i loptice. Portal Klix.ba već je pisao tekst o padelu i možete ga pročitati u umetnutom prilogu.

Fanovi su ostali potpuno iznenađeni kada su vidjeli popularno ime na CUPRA FIP Touru u Španiji, a u pitanju je profesionalno takmičenje. To je Radwanska, koja želi napraviti ozbiljnu karijeru i u ovom sportu.

"Željela bih još igrati na FIP Touru jer je padel sport kojeg volim i koji raste u cijelom svijetu. Dobra stvar je što ne moram graditi karijeru od početka do kraja. Ako mi raspored dopusti, vraćam se na teren ubrzo", rekla je Poljakinja i objasnila kako stiže igrati:

"Igram dva puta sedmično, što se može uklopiti s mojom ulogom majke. Sport je težak, a to što sam igrala tenis mi pomaže jer mi voleji nisu teški. Problem je što bih htjela svaki put lopticu udariti snažno, ali to ne može. Padel ne dopušta opuštanje, već je svaki poen borba", dodala je Poljakinja za International Padel Federation.

Radwanska se s 28 godina oprostila od tenisa 2018. godine i posvetila se porodičnom životu. Tokom teniske karijere osvojila je 20 WTA titula među kojima i završni Masters, a igrala je i finale Wimbledona. U karijeri je zaradila više od 27 miliona dolara.