Našla je baka
76

Preminula talentovana teniserka (17), samo se srušila nakon treninga

N. K.
Zainab Ali Naqvi (Foto: Twitter)
Zainab Ali Naqvi (Foto: Twitter)
Pakistanska teniserka Zainab Ali Naqvi (17) iznenada je preminula nakon treninga, potvrdio je Teniski savez Pakistana.

Nesretna djevojka je, prema informacijama lokalnih medija, preminula zbog srčanog udara, odnosno izgubila je svijest dok je boravila u sobi nakon završenog treninga pred turnir.

Njena baka je primijetila da joj je pozlilo i pozvala je Hitnu pomoć pa je Zainab odmah prebačena u bolnicu, ali nažalost nije joj bilo spasa.

Smrt je proglašena odmah po prijemu u bolnicu i prema prvim rezultatima autopsije do tragedije je došlo zbog toga što je Zainab već ranije imala problema sa srcem.

Teniserka je navodno bolovala od hipertrofične kardiomiopatije, a u pitanju je bolest koju obično karakteriše zadebljanje zidova srca što na kraju može otežati srcu da pumpa krv.

Proglašena je smrt prirodnim putem budući da njeni roditelji nisu insistirali na obdukciji, a o smrti mlade teniserke se oglasio i predsjednik saveza Aisam-ul-Haq Qureshi.

"Danas je ekstremno težak dan za pakistanski tenis jer je preminula jedna od naših najtalentovanijih juniorki zbog srčanog udara u Islamabadu. U njenu čast, kao novi predsjednik Teniske federacije Pakistana, odlučio sam da teren na kojem je trebalo da igra u Islamabadu ponese njeno ime", naveo je Qureshi.