Sjećate li se genija?
15

Nekada talentovani nogometni čarobnjak potpuno je iznenadio fanove novim sportom

D. P.
Ben Arfa na padel terenu (Foto: Padel France)
Ben Arfa na padel terenu (Foto: Padel France)
Jedan od tehnički najtalentovanijih nogometaša ovog stoljeća i čovjek koji je oduševljavao navijače u najjačim ligama svijeta Hatem Ben Arfa odlučio je zamijeniti sport iako zvanično nikada nije završio nogometnu karijeru.
Ben Arfa (36) svojim nevjerovatnim tehničkim predispozicijama izluđivao je odbrane u Engleskoj i Francuskoj, a još uvijek je autor jednog od najboljih golova koje je Premier liga ikada vidjela.

Nikada nije ostvario puni potencijal, ali ga se navijači Newcastlea rado sjećaju i zauvijek će imati mjesta u njihovim srcima. No, dok još uvijek nije zvanično okončao karijeru, već se posvetio novoj.

Informacije iz Francuske potpuno su iznenadile njegove fanove, a Ben Arfa je trenutno profesionalni igrač padela.

Padel je meksička igra koja je spoj tenisa i squasha, vrlo popularna u Španiji. Igra se na malom ograđenom terenu pomoću reketa i loptice. Portal Klix.ba već je pisao tekst o padelu i možete ga pročitati u umetnutom prilogu.

Ugledni Le Parisien tvrdi da se Ben Arfa potpuno prebacio na novi sport i da su male šanse da ćemo ga ponovo gledati na nogometnim terenima. Nekadašnji reprezentativac Francuske trenira svakodnevno i nogomet ga više ne zanima.

Zanimljivo, na padel terenima suočio se s nekadašnjim saigračem iz Paris Saint Germaina Christoperom Jalletom.

Čini se da mu se naporni treninzi i svakodnevno igranje padela isplaćuju pa je napredovao na 1.342. mjesto rang-liste u Francuskoj od 42.000 igrača.

Ovaj ofanzivni veznjak igrao je za najveće francuske klubove poput PSG-a, Lyona i Marseillea. Odličan utisak ostavio je u dresu Newcastlea, a igrao je i za Hull City. Posljednji angažman imao je prošle godine u Lilleu.