Polufinale Australian Opena
0

Murray sprema "osvetu" za Čilića

Totalsport
Andy Murray (Foto: AP)
Andy Murray (Foto: AP)
Poznat je prvi polufinalni par Australian Opena u Melbourneu. U njemu će igrati najbolji hrvatski teniser Marin Čilić i četvrti igrač svijeta Britanac Andy Murray.

Čilić je do te faze došao teškom, 3-2 pobjedom u setovima protiv Andyja Roddicka, dok Andy Murray u četvrtfinalu čak nije morao niti odigrati tri seta. Kod 6-3, 7-6, 3-0 mu je meč predao Nadal zbog povrede koljena.

Do međusobnog polufinala je Murray apsolutno svakog suparnika u Melbourneu pobijedio s 3-0 u setovima, dok je Čilić čak tri puta mora igrati pet setova (Tomic, Del Potro i Roddick), jednom četiri seta (Wawrinka) i jednom tri seta (Santoro).

U karijeri Murray ima 3-1 protiv Čilića, ali je zadnji meč dobio Čilić. Prošle je godine u osmini finala US Opena slavio 7-5, 6-2, 6-2.

"Spremam osvetu za taj meč. Jako ga dobro pamtim i ne želim da ostane na tome", rekao je Murray o narednom ogledu i dodao: "Ako budem igrao kao protiv Nadala onda sam, mislim, jako blizu pobjede. No, to je novi meč i novo iskušenje."

O predaji Nadala i četvrtfinalnom ogledu je rekao: "Nije lijepo da je tako završilo. Nadal je moj favorit, čovjek koji sa najviše strasti od svih dolazi na teren i proživljava meč. Šteta što takav igrač nije mogao dati sve od sebe i odigrati do kraja ovaj susret."