Haase i Rojer
1

Holandski dubl: Bh. reprezentacija ima opasne igrače, a sutra će biti teško igrati

Piše: E. M.
Robin Haase i Jean-Julien Rojer (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Robin Haase i Jean-Julien Rojer (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Selekcija Holandije danas je danas porazila tenisku reprezentaciju BiH u dubl meču Davis Cupa u Gradskoj areni u Zenici, a na konferenciji za novinare su istakli da je današnji meč bio izuzetno težak te da je naša reprezentacija opasna ekipa.

Jean-Julien Rojer na konferenciji za novinare je izjavio kako su odlično otvorili meč i da su iskoristili greške naše reprezentacije koja se vratila u drugom setu.

"Startali smo dobro i mislim da smo dobro odigrali. Bili smo bolji na početku, a zatim su se bh. teniseri vratili u drugom setu i počeli servirati bolje. Znali smo da su opasan tim, ali pokušali smo se vratiti u trećem setu i sretan sam današnjom igrom. Ovo je izuzetno važan poen za našu ekipu. Sutra će biti teško, svi igrači su kvalitetni, Džumhur danas nije igrao dubl, a Robin ulazi u treći meč zaredom. Mi ćemo dati sve od sebe", kazao je Rojer.

Iako su u najavi mečeva bili iznimno komični te na konferencijama za novinare priređivali pošalice, situacija u taboru Holandije je danas dosta ozbiljnija.

"Kako su odmicali mečevi tako je i atmosfera postala napetija. Na početku smo se htjeli zabaviti, opušteno ući u mečeve, ali sada je vrijeme da se uozbiljimo i da radimo", dodao je Rojer.

Robin Haase sutra će igrati svoj treći meč u tri dana. Na terenu će snage odmjeriti sa Damirom Džumhurom koji je danas odmarao i koji će biti spremniji za sutrašnji meč.

"On je jučer igrao, čak veoma kratko, a danas je odmarao. Sigurno je da će biti u formi, ali i ako igra ili ne, on je spreman. Vidjet ću kako ću se osjećati, dat ću sve od sebe", izjavio je Haase.

Kapiten Holandije Paul Haarhuis je izjavio da je presretan vodstvom svoje reprezentacije te da će sutra biti odigrani kvalitetni mečevi sa jakim igračima i dobrim rivalima na terenu.

"Fino je biti u vodstvu, naša prednost je ovaj jedan poen, a sutra će mečevi biti dosta teški", zaključio je Haarhuis.