Okršaj u Burgasu
558

BiH povela protiv Bugarske u duelu Davis Cupa, Fatić nakon preokreta savladao Kuzmanova

N. M.
Nerman Fatić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nerman Fatić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pobjedom Nermana Fatića (204. na ATP listi) nad Dimitrom Kuzmanovom (225. na ATP listi) započeo je okršaj Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine i Bugarske u Burgasu, u okviru duela Prve svjetske grupe.

Fatić je Kuzmanova savladao rezultatom 2:1, po setovima je bilo 3:6, 6:3, 6:4, pa je tako poveo BiH ka ukupnoj pobjedi u ovom duelu Davis Cupa u kojem će slaviti tim koji prvi dođe do tri trijumfa.

Danas je Fatić slavio nakon preokreta pošto je Kuzmanov dobio prvi set sa 6:3, ali u naredna dva je bh. teniser podigao nivo svoje igre i uspio okrenuti rezultat u svoju korist.

U drugom setu je slavio 6:3, a na startu trećeg pravi break i trasira si put ka pobjedi. Odlučujući set je nakon mnogo breakova završen rezultatom 6:4 i bh. teniser je slavio.

Naredni meč u okršaju dvije selekcije u Burgasu igrat će Damir Džumhur i Janaki Milev (550., na ATP listi) od 16 sati, a eventualnom pobjedom će BiH doći na korak od konačnog trijumfa.

Inače, reprezentacija koja pobijedi u ovom duelu osigurat će ostanak u Prvoj svjetskoj grupi Davis, dok će poražena biti eliminisana u Drugu svjetsku grupu Davis Cupa.

Rezultat:

Fatić - Kuzmanov 2:1 (3:6, 6:3, 6:4)