Pobrkao je pojmove
13

Engleski novinar iznervirao Azarenku na pressici: Ti znaš da ja nisam iz Rusije, zar ne?

S. G.
Bjeloruska teniserka Viktorija Azarenka privukla je pažnju na Wimbledonu zbog bizarnog novinarskog gafa na konferenciji za medije.

Sve je kulminiralo kada ju je jedan domaći novinar upitao "Šta zapravo Wimbledon znači Rusiji i je li to velika stvar u tvojoj zemlji?"

Azarenka mu je na to odgovorila: "Ti znaš da ja nisam iz Rusije, zar ne?", na šta je on odgovorio "Da, mislim samo gledano uopšteno, jesi li svjesna njegovog značaja?

Nakon toga dvostruka Grand Slam teniserka nije nastavila raspravu, a novinar je dodao:

"Mislim na to kako se gleda na Wimbledon globalno, vidiš li to kao velik turnir u Rusiji? Igrala si tamo, je li za Rusiju Wimbledon značajan?" Nakon toga je dobio direktan odgovor Bjeloruskinje:

"Loše si postavio pitanje. Mislim da je globalno Wimbledon najveći teniski događaj, uvijek je to bio i najstariji je naš turnir. To je legendarno mjesto. Kako je to u Rusiji, ja ne znam, jer nisam iz Rusije i ne mogu odgovoriti kako je u Rusiji", rekla je.

Podsjetimo, ruskim i bjeloruskim teniserima i teniserkama zabranjeno je bilo učešće na skoro svim turnirima zbog dobro poznatih razloga, no ove godine ih gledamo na terenima All England Cluba.

Azarenka je jučer u prvom kolu Wimbledona savladala kinesku predstavnicu Yue Yuan rezultatom 2:1 (po setovima je bilo 6:4, 5:7, 6:4).