Bojkot se isplatio
28

Navijači Milana pobijedili u "ratu" protiv kluba zbog imena novog trenera

D. P.
Lopetegui (lijevo) imao je dogovor s Milanom (Foto: EPA-EFE)
Lopetegui (lijevo) imao je dogovor s Milanom (Foto: EPA-EFE)
Posljednjih dana u sedmostrukom prvaku Evrope Milanu vodio se pravi "rat" navijača i uprave kluba, a vatrene pristalice Rossonera na kraju su odnijele pobjedu.

Stefano Pioli je već bivši trener Milana i odradit će sezonu do kraja. Uspio je osigurati plasman u Ligu prvaka znatno ranije, ali će sezonu završiti bez trofeja i to ga je koštalo posla. Milan je odmah pronašao njegovu zamjenu, ali se sve na kraju izjalovilo.

Španski stručnjak Julen Lopetegui dogovorio je preuzimanje Milana. Sve je bilo završeno, sastanci su trajali nekoliko dana i usvojen je nacrt ugovora s godišnjom platom od četiri miliona na tri godine. Bila je to ideja dugotrajnog i uspješnog projekta.

No, navijači nisu željeli ni da čuju za bivšeg trenera Real Madrida i uslijedio je bojkot na utakmicama, kao i žestoke poruke uz inicijativu na društvenim mrežama pa je sve obustavljeno.

Najugledniji italijanski list La Gazzetta dello Sport jutros na glavnoj stranici donosi naslov: "Milane, uspori! Navijači su u revoltu! Ne za Lopeteguija".

Na društvenim mrežama pokrenute su peticije s oznakom #Nopetegui, a uprava kluba je odlučila zanemariti dogovor s Lopeteguijem i dati se u potragu za novim trenerom.

Današnje izdanje najuglednijeg italijanskog lista La Gazzetta dello Sport
Današnje izdanje najuglednijeg italijanskog lista La Gazzetta dello Sport

Navijačka grupa Curva sud Milano reagovala je žestokim saopćenjem za javnost zbog Lopeteguija i zatražila klub da "hitno promisli i pokaže ambicioznost", jer su smatrali da samo jedan trofej Lopeteguija u karijeri (Evropska liga sa Sevillom) nije dovoljno za klupske ambicije.

Sada je Milan u potrazi za novim trenerom, a kako prenosi Gazzetta, dobro će promisliti kome će dati projekt u ruke. Kao najrealnija opcija pominje se Antonio Conte, a da li će bivši trener Juventusa i Intera preuzeti i trećeg italijanskog velikana, bit će poznato uskoro.