Clash of Clans
0

Nogometni superstar uvršten u popularnu videoigricu: Poznali bi ga među hiljadu likova

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
U posljednje vrijeme sve češća pojava je da poznati sportisti dobijaju svoje likove u popularnim videoigricama, a jedan od njih je uvršten u jednu od najpopularnijih videoigrica za mobilne telefone Clash of Clans.

Clash od Clans, koji je skinut sa Google Playa više od 500 miliona puta, je odlučio prvi put među likove dodati osobu iz stvarnog svijeta, a to je postao Erling Haaland.

Naime, zvijezda Manchester Cityja će tokom maja utjeloviti lik "Kralja Barbara", jednog od glavnog protagonista ove popularne videoigrice.

Igrači Clash of Clansa će moći regrutirati norveškog napadača ili izvršiti napad na njegovo selo i uništiti ga, tako da svoje veselje u tome mogu pronaći i navijači Cityjevih rivala.

I sam Haaland je igrao Clash of Clans više od deset godina i kontaktirao je tvorce videoigrice kako bi sklopili partnerstvo.

"Kad smo čuli da je Erling Haaland obožavatelj naše igre i da želi biti partner s nama, to je stvarno bio scenarij iz snova", rekao je Stuart McGaw, generalni direktor igre Clash of Clans.

"Od svoje desete godine igram Clash of Clans i znam sve o njoj, tako da je stvarno cool pojaviti se kao lik u igri", rekao je Haaland.