Težak period
22

Proslavljena teniserka iz Tunisa odgodila majčinstvo zbog poraza na Wimbledonu

N. K.
Ons Jabeur (Foto: EPA-EFE)
Ons Jabeur (Foto: EPA-EFE)
Teniserka iz Tunisa Ons Jabeur bi sada najvjerovatnije bila na porodiljskom odsustvu da je osvojila Wimbledon prošlog ljeta.
Međutim, Tunižanka ipak nije uspjela uprkos tome što je bila favorit protiv Markete Vondrušove pa je odložila i ostvarenje svoje velike želje.

"Moj suprug Karim i ja planirali smo da odmah ostanem trudna ukoliko trijumfujem u Londonu. Međutim, ja sam izgubila i poslije smo zajedno plakali. Taj poraz nas je uništio", ispričala je Jabeur događaje od prije pola godine u dokumentarnom filmu o svom životu.

Jabeur je i godinu dana ranije izgubila u finalu Wimbledona od Jelene Ribakine pa se smatralo da je favorit baš zbog tog iskustva, ali i činjenice da je bila mnogo bolje rangirana od Čehinje.

Između dva važna meča u Londonu igrala i finale US Opena gdje je bila poražena od Ige Švjontek, ali ispostavilo se da ova dva poraza ne samo da nisu ojačali Tunižanku nego su joj unijeli još veću nervozu.

Vondrušova je to iskoristila i sa 6:4, 6:4 te bez prave borbe došla do najvećeg uspjeha u karijeri.

"Mnogi su mislili da sam ja osjećala veliki pritisak jer sam željela pobijediti zbog drugih, ali to nije tačno. Lična želja je bila u pitanju jer sam željela da odmah imam bebu", objasnila je 29-godišnja najbolja afrička teniserka ikad.