Za trofej u 19 sati
31

Rukometašice Krivaje i Izviđača u finalu prvog Memorijalnog turnira "Adela Merdžanić"

E. B.
Rukometašice Krivaje iz Zavidovića i Izviđača iz Ljubuškog finalisti su prvog Memorijalnog turnira "Adela Merdžanić".

U polufinalnim duelima koji su donijeli dosta neizvjesnosti, dobrog rukometa i požrtvovanosti ekipa, Krivaja i Izviđač su bili bolji od svojih suparnica i ostvarili pobjede, kojim su se izborili za finalni dvoboj.

Prve su na parket izašle rukometašice Krivaja i Hadžića, a susret je završen pobjedom Krivaje rezultatom 23:22. Mlada ekipa Krivaje je na poluvremenu imala prednost od četiri pogotka (13:9), da bi na kraju ostvarili minimalni trijumf. Hadžićanke su imale sedmerac u posljednjim sekundama susreta, ali ga nisu iskoristile.

U drugom polufinalnom duelu ekipa Izviđača je uspjela da savlada Ilidžu nakon preokreta rezultatom 30:29. Ilidža je vodila na poluvremenu rezultatom 16:11, ali su gošće iz Ljubuškog u drugih 30 minuta bile bolje i zasluženo su slavile.

Zvanično otvaranje turnira zakazano je za 16:15 sati, a potom slijede susreti za treće mjesto u 17 sati između Hadžića i Ilidže, dok je finalni dvoboj između Izviđača i Krivaje zakazan za 19 sati nakon čega će uslijediti dodjela priznanja ekipama i najboljim pojedincima prvog turnira koji se u čast prerano preminule Adele Merdžanić.