Prvi susret
50

Rukometašice Krivaje slavile protiv Azeryola u drugom kolu EHF Evropa kupa, revanš već danas

E. B.
Foto: Edin Hadžihasić
Rukometašice Krivaje sinoć su u okviru prvog susreta drugog kola EHF Evropa kupa slavile protiv azerbejdžanskog predstavnika Azeryola rezultatom 31:29 (16:13).

Susret u Zavidovićima u potpunosti je pripao domaćim rukometašicama koje su na krilima sjajne Sare Šehić uspjele upisati veoma važnu pobjedu pred današnji revanš.

Izabranice Adnana Bašića imale su prednost od samog početka susreta a u pojedinim trenucima ta prednost je iznosila i plus pet (15:10). Na pauzu Krivajašice odlaze sa tri gola prednosti (16:13).

U nastavku susreta nije bilo značajnijih promjena, prednost je ostala na strani domaće ekipe za na kraju konačnih 31:29.

Najzaslužnije za večerašnju pobjedu Krivaje bile su golmanica Sara Šehić koja je upisala dvanaest odbrana i Sara Bašić koja je postigla osam pogodaka. Po šest su dodale Ajna Mačak i Amna Mehinagić, a jedan manje Nejra Cerić.

Revanš susret na rasporedu je danas, također u Zavidovićima sa početkom od 19:00 sati.

Za razliku od Krivaje, rukometašice Hadžića su u prvom susretu poražene od Konyaaltija s ubjedljivih 44:19, te su praktično ostale bez šansi za plasman u treće kolo.