Premijer liga BiH
0

Željezničar – Čelik 5:0, Široki Brijeg – Velež 2:0

Piše: Edin Isanović
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U posljednjim utakmicama 21.kola Premijer lige BiH koje su počele u 19:00 sati postignuti su sljedeći rezultati: Željezničar- Čelik 5:0 i Široki Brijeg – Velež 2:0.

Željezničar – Čelik 5:0

Nakon dva uzastopna remija Plavi su stigli do nove pobjede - 15 u aktuelnoj sezoni. Na Grbavici je savladan Čelik rezultatom 5:0.

Domaći su došli u vodstvo već u 7. minuti. Bekrić je sjajno centrirao u šesnaesterac gostiju, a Svraka glavom pogodio mrežu crveno-crnih. Igrao se 24. minut kada je Vršajević pokušao savladati Adnana Gušu. Ipak, čuvar mreže Željezničara je bio na oprezu.

U 33. minuti Hinovića je pokušao savladati Svraka. Međutim, golman Čelika ovaj put izlazi kao pobjednik. Prvo poluvrijeme završeno je minimalnim vodstvom tima sa Grbavice.

U nastavku su gosti krenuli ofanzivnije, ali su odmah primili gol. Jamak je u 52.minuti sjajno ponetirao za 2:0.U 67. minuti bilo je 3:0. Adilović je prošao po desnoj strani, asistirao za Bekrića koji pogađa mrežu gostiju za visoko vodstvo i veliko slavlje na tribinama.

Izabranici Amara Osima nastavili su atake ka golu Čelika. To im se ponovo isplatilo u 75.minuti. Bekrić je pogodio prečku, a na loptu je natrčao Adilović i pospremio je u mrežu za 4:0.

Svraka je u posljednjim trenucima meča potpuno nokutirao Čelik petim golom. Postigao je efektan pogodak. Plavi su ostali na liderskoj poziciji.

Široki Brijeg – Velež 2:0

Široki je ostao na četiri boda zaostatka za liderom prvenstva Željezničarom. U ovom kolu na Pecari su savladali mostraski Velež sa 2:0.

Prvih petnaest minuta proteklo je u ispitivanju snaga. Domaći prvi put prijete u 18. minuti. Šilić asistira za Vareu koji prebacuje gol Rođenih. Dvije minute kasnije pokušao je i Wagner. Bio je neprecizan.

Igrao se 24. minut kada domaći ne koriste dvije prilike. Neprecizni su bili Varea i Ljubić. U 30. minuti bilo je 1:0 za Široki. Šilić je izveo slobodan udarac, lopta je zakačila jednog igrača Veleža u živom zidu i došla do Ješea koji iz neposredne blizine matira Bandovića. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Na početku drugog dijela gosti su krenili ofanzivnije. Brković je u 46.minuti imao dobru priliku, ali to Veležu nije donijelo ništa konkretno. Mostarci su u 61.minuti ostali sa deset igrača. Crveni karton dobio je Amer Jugo. Tri minute kasnije lopta je ispala Bandoviću, ali Serdarušić nije iskoristio stopostotnu priliku.

U 70. minuti Wagner sa nekih 16 metara preciznim udarcem pogađa mrežu gostiju za konačnih 2:0. U sudijskoj nadoknadi gosti preko Merzića nisu iskoristili jedanaesterac.