Pregovori napreduju
67

Bayern rješava goruće pitanje i vraća Flicka, legendarni as će mu biti desna ruka

N. M.
Flick i Klose (Foto: Twitter)
Flick i Klose (Foto: Twitter)
Ugledni njemački Sky Sport večeras donosi najnovije vijesti iz minhenskog Bayerna, koji je očito odlučio napokon riješiti goruće pitanje i dovesti novog trenera za narednu sezonu.
Odavno je poznato da Thomas Tuchel napušta klub s krajem ove sezone, u kojoj je Bayernova jedanaestogodišnja dominacija prekinuta od Bayer Leverkusena, a posljednjih sati traju intenzivni pregovori Bavaraca s Hansijem Flickom.
Rukovodstvo minhenskog giganta odlučilo je nakon što su propali dolasci Xabija Alonsa, Juliana Nagelsmanna, Ralfa Rangnicka i Zinedinea Zidanea, da se okrene svom bivšem treneru i da mu drugu šansu.

Kako je javio Sky, Flick je pokazao da je voljan da se vrati na klupu te ove večeri traju pregovori dvije strane o novoj saradnji.

Ono čim su navijači Bayerna oduševljeni, jeste činjenica da je plan za Flickovog prvog pomoćnika imenovati legendarnog Miroslava Klosea (45).

Klose je u dresu Bayerna odigrao 150 utakmica i postigao 53 gola, a jedan je od najboljih napadača u historiji reprezentacije Njemačke sa 71 golom na 137 nastupa.

Trenersku karijeru je Klose počeo odmah po okončanju igračke, pošto je 2016. godine postao pomoćni trener u stručnom štabu Joachima Lowa, selektora Njemačke.

Kasnije je radio kao trener kadetskog tima Bayerna, a onda i pomoćnik u prvom timu, da bi ljeta 2022. godine dobio prvi samostalni angažman i preuzeo austrijski Altach. Ovaj tim je napustio prije godinu i od tada je bez posla.

Uz Klosea, stručni štab Flicka trebao bi činiti i stručnjak hrvatskog porijekla Toni Tapalović, sjajni trener golmana koji je ranije Bayern napustio zbog sukoba s Manuelom Neuerom.

Što se Flicka tiče, on je Bayern ranije vodio od novembra 2019. do ljeta 2021. godine, a posljednji angažman mu je onaj selektorski na klupi Njemačke, koji je okončan u septembru prošle godine.

S Bayernom je Flick osvajao dvije titule prvaka Njemačke i jedan trofej u Ligi prvaka.