Komentari (107)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Željezničar je kao domaćin odgovoran za propuste u organizaciji i za unošenje pirotehnike, dok je Sarajevo odgovorno također za unošenje pirotehnike na tribine i njenu upotrebu tokom utakmice." Znači FK Sarajevo je kažnjeno sa 10,000KM radi pirotehnike, a Željezničar sa isto toliko radi PROPUSTA U ORGANIZACIJI + UPOTREBE PIROTEHNIKE? Ne kontam?! Kakav apsurdistan.
Na derbi se ne ide da se sjedi. Derbi bez pirotehnike nije derbi. Šta bi onda u Beogradu trebali raditi i kolike kazne dijeliti nakon njihovog derbija klubovima? Kod nas se dize cijela afera zbog gluposti. Ako ces ici na derbi idi da se potuces, stanes u red sa policijom i bijes se bez povlacenja ako hoces da izgradis ime grupe kao BBB koji su tucnjavama izgradili ime skupine. Tako se gradi ime navijacke grupe, ali samo kod nas prebacuju se ko je koga gadjao bakljama jer je balavurdija ne tribini. Zar je bitno ko je prvi poceo, fazon je prvi poceti bez bez posrednika. Nisu trebali zeljini navijaci ni gadjati bakljama horde su se trebale onako tuci sa policijom kao sto to rade grobari i Bbb jer tako se gradi ime grupe. Ali horde do toga nisu dosle jos uvijek jer nemaju generacije, mozda tek za 10 godina bude ekipa koja bude smjela stati na crtu i tuci se sa murijom bez povlacenja.
Ja ne idem na utakmice, samo sam ti reko cinjenice. Utakmica je kao kafana i u kafani se nekad potuces do odredjene mjere, padnes, slomis se sav... kafana bez tuce nije kafana... isto ti je za derbi. Ima grupe se gradi kroz tuce, nazalost, ali je tako.. a kod nas se svadjaju ko je koga prvi poceo gadjati bakljama haha
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
FK Sarajevo je kaznjeno za neodgovorno ponasanje navijaca i koristenje pirotehnike 10 000 KM Dok je zeljeznicar kaznjen za propuste u organizaciji i koristenje pirotehnike navijaca isto 10 000, sad se samo pitam jesu li navijaci Zeljeznicara bili odgovorni kad su pogodili Bandovica na pocetku utakmice, u vise navrata gadjali igrace Sarajeva svim i svacim i to pored sudije i onda gadjanje navijaca bakljama na Sjeveru??????? Svi ce te se vi na kraju KURCA NAPUSITI Sarajevu!!!!
Neodgovorno ponasanje navijaca Sarajeva, za to smo i kaznjeni! Ali me interesuje gdje je ta ista tacka u vasoj optuznici :) A ko je poceo "rat" na sjeveru?
Upravo tako Nemanja, zeljo trebao biti puno zesce kaznjen!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
"Disciplinska komisija NSBiH će poslati prijedlog za postavljanje zaštitne mreže od vrha do dna na dijelu tribine gdje se nalaze navijači Sarajeva na Grbavici, odnosno navijači ostalih klubova koji dolaze u većem broju. " Dakle stoku u kaveze! I jos nesto-kazna 10000 KM, pa ja se pitam imaju li oni od cega to da plate, zarade li ista od karti, jer stalno kukaju kao se skoro nista ne zaradi????
Hvala savezu, inače i jedni i drugi režemo pare sa grana. Treba sad pitati savez kako je moguće da je uopšte onda i prijavljena Grbavica i mnogi drugi stadioni u BiH za Premier ligu kada je svima jasno da ovako ne može. Pod ovim mislim i na Koševo pa nek se kone ne ljute, ne valja nam svakako nijedan stadion u državi. Kako dopuštate takmičenje na tako neuslovnim stadionima?Znate udariti po džepu to je sigurno, a što 90% stadiona ne ispunjavaju ni ''Ž'' kriterije to nije bitno.
potpuno podržavam kazne.. svoje ljubimce podržite pjesmom i fer navijanjem,a za baklje i ružna skandiranja, te prozivanja drugih navijačkih skupina, zaista, nema potrebe.. fer navijanju DA, huliganstvu NE..
Svaka čast 7-am derbija u Engleza sve bolji od boljeg a bez baklji, jedino u nas od budala normalan ne može doći !!
ma samo po džepu treba savezu sad para
Željo je trebao organizovati da južnu tribinu podijele na dva dijela. 60% tribine Manijacima,40% Hordama zla,pa kad seremo,da zaseremo derbi onda kako treba.
Pif 10000 sitnooo!! Treba po džepu glupog Bošnju dok se pameti ne nauče!
ONI MOGU BITI PRIJATELJI: http://spijun.net/ronaldo-messi-good-friends/ A naši navjiači ko fol ne mogu...
Malo brate... možda da su uz ovo za oba kluba dodali po bar 5 tekmi bez publike. I onda tako prema svima. Inače, navijam za Želju anisam huligan.
Sami ste krivi što će sad klubovi ispaštat :)
Daleko je ovo od pravog "navijanja". Kako je to fino Engleska riješila. Nije videokamerama, već kaznom od 6.000 funti i više samo ako žvaku baciš...
ma da nema manijaka i hordi nebi ovi u savezu imali plata dok im se jednom ne osvete i zajedno zapale 150 baklji na reprezentaciji
Grbavicu treba zatvoriti kao stadion. Neuslovna, možeš nogu slomiti na tribinama, može ti krov pasti na glavu, može te zmija ujesti na tribinama, može te medvjed napasti iz one šume. Samostan napravili na istočnoj tribini, zapadnu renovirali limenim krovom koji može zaklati igrače na terenu pri malo jačem vjetru. Ni osiguravajuće kuće izgleda ne osiguravaju čovjeka kada ide na stadion Grbavica, koja je tako svrstala uz terorizam i prirodne katastrofe.
Hos nam ti dat para da renoviramo grbavicu? Pa sami znate da je bila skoro srusena za vrijeme rata..
A šta je bilo sa onim megalomanskim projektima najavljivanim iz vašeg kluba, kao Slovenci će sa Željom praviti nekakav multimedijalnim stadion, ovo-ono. Bolje pitajte klub gdje su vam novci od igrača, jer koliko ja znam Željo je prodao igrača u ubjedljivoj najviđoj vrijednosti iz BiH. I vi se furate da je to vaš stadion, da je FKS podstanar. Pa izvolite, napravite taj stadion da zadovoljava minimum sigurnosnih standarda za posjetioce!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
željo ima para,problem je sarajevu ova kazna,želji dva treninga reprezentacije i ćao,sarajevo ne plaća ništa imaju oni alaima
Željo nema para da plati par šiptara da im bunar za pitke vode iskopaju, jer je Vodovod zavrnuo vodu. Nose igrači vodu od kuće u bidonima od 5l, kao da je rat.
Džaba im i da su 5000 nagurali. Jedino im SOS telefon preostaje da skupe kakvu crkavicu za kazne. Igrače su već kod Tetke na kuhinju prijavili.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ma horde zla ionako svi tuku,ultrasi u mostaru,lešinari u konjicu,robijaši na ciglanama,nesmiju baklje zapaliti dino njima desetorici daje plate joj plaćenika
Svi ih tuku osim štrumfova. Koliko ja vidim štrumfovima Horda svaki derbi otmu po par zastava koje gore na sjeveru. Uništit će vas finacijski totalno.
Oligrah lijepo je vidjeti zaludenog mladica koji nevjerovatno pokusava da se dokaze pa posto nemoze na kulturno onda kao svaki bosanceros to pokusava na silu ma nemamo vas mi sta tuci dovoljna su 4 drota da vam se najebu mame a onda sutite 20 minute pa vam je morao dino moral dizati mora da ste kontali da ste pred predsjednistvom pa vam ovi morali dokazuvati suprotno
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
nek se horde zla skupe i nek odu pred savez nek plaču to je šaka djevojčica,mama dirali nas manijaci
Osim sredio da oh tuku
jajalo imas problem s mrtvima ocito veliki problem. popricaj malo sa majkom il ocem ako su uopce zivi ?! upitaj ih jeli uredu *** ih kad umru
PRIKAŽI ODGOVORE (1)