Nogomet
136

Visoke kazne za Željezničar i Sarajevo zbog dešavanja na derbiju

Piše: D. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Disciplinska komisija NSBiH je na današnjoj sjednici donijela odluku o kažnjavanju Željezničara i Sarajeva zbog dešavanja na derbiju odigranom na Grbavici u 13. kolu BHT Premijer lige BiH. Gradski rivali će u kasu NSBiH uplatiti visoke iznose.

"Donijeli smo jednoglasnu odluku kojom se Željezničar i Sarajevo kažnjavaju sa po 10.000 KM. Željezničar je kao domaćin odgovoran za propuste u organizaciji i za unošenje pirotehnike, dok je Sarajevo odgovorno također za unošenje pirotehnike na tribine i njenu upotrebu tokom utakmice. Sve dopise službenih osoba smo detaljno analizirali i donijeli konačnu i jednoglasnu odluku", izjavio je za portal Klix.ba predsjednik Disciplinske komisije NSBIH Vlado Rogić.

On je dodao da će biti upućen prijedlog Željezničaru za postavljanje mreže na sjevernoj tribini, koja će spriječiti bacanje pirotehnike između navijača suparničkih klubova.

"Disciplinska komisija NSBiH će poslati prijedlog za postavljanje zaštitne mreže od vrha do dna na dijelu tribine gdje se nalaze navijači Sarajeva na Grbavici, odnosno navijači ostalih klubova koji dolaze u većem broju. Cilj je spriječiti ugrožavanje navijača i jedne i druge ekipe bacanjem pirotehničkih sredstava", rekao je Rogić.

Predsjednik Disciplinske komisije NSBiH se nada da će visoke kazne imati efekta.

"Nadamo se da će kazne biti efikasne, jer 10.000 KM ni jednom klubu nije lako izdvojiti. Disciplinska komisija apeluje na navijače da se uzdrže od korištenja pirotehnike jer ugrožavaju svoje živote i živote ostalih navijača te direktno oštećuju svoje klubove. Osim toga, u svijet šalju ružnu sliku o bh. nogometu i navijačima", završio je Rogić.