Bez dlake na jeziku
68

Vidić: Trebam li i ja prvo otići u zatvor pa da budem na funkciji u srbijanskom nogometu

N. K.
Vidić ogorčen stanjem u srbijanskom nogometu (Foto: Twitter/Manchester United)
Vidić ogorčen stanjem u srbijanskom nogometu (Foto: Twitter/Manchester United)
Proslavljeni srbijanski nogometaš Nemanja Vidić upitao je javno da li bi trebalo i on da prvo ide u zatvor da bi sutra obavljao neku funkciju u tamošnjem nogometu.
"Kako to da Dragan Džajić, koji je bio u zatvoru i priznao da se bavio malverzacijama, i Zvezdan Terzić, koji nije dokazao nevinost, već su procesi protiv njega zastarjeli, vode dvije najveće organizacije u srbijanskom nogometu - FSS i Zvezdu. To je pitanje koje svi treba da postavljamo", rekao je Vidić u intervjuu za NIN.

Naveo da je to poruka za sve ljude u Srbiji da se ne gleda rad i da uopšte nije bitno da li si radio dobro ili loše te da je bitno da budeš podoban.

"Džajić četiri godine nije uspio dokazati da je nevin i onda ga je prije 11 godina tadašnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić abolirao. Džajić je to prihvatio i time priznao da je krao Zvezdu, odnosno učestvovao u malverzacijama", rekao je Vidić koji je početkom godine predao kandidaturu za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i ubrzo odustao od kandidovanja.

Vidić je rekao da je Terzić ponosan na to što je bio u zatvoru i priča da je tamo upoznao mnogo kvalitetnih ljudi.

"Ja nemam problem da Terzić tako vaspitava svoju djecu. Ali on te poruke šalje mojoj, našoj djeci. Da je u redu da idete u zatvor, da je to put da ojačate i dođete do uspjeha", naveo je Vidić.

U intervjuu je istakao još i to da Terzić ima izuzetno dobar status u društvu, vozi dobar automobil, ima skup sat, putuje te da se kreće u "visokom" društvu.