Posebno ga je istakao
27

Vidić pohvalio reprezentativca Hrvatske: Borben je i brz, jako mi se sviđa

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni nogometaš Srbije i Manchester Uniteda, danas 41-godišnji Nemanja Vidić, gostovao je u podcastu svog nekadašnjeg saigrača Rija Ferdinanda, koji ga je pitao ko mu je trenutno najdraži odbrambeni igrač.

"Uvijek sam volio gledati mlade odbrambene igrače, volim vidjeti nekog novog. Na Svjetskom prvenstvu... - krenuo je Vidić, a Ferdinand ga je prekinuo: "Misliš na Joška Gvardiola iz Leipziga?"

"Da, hrvatski stoper. Bio je sjajan. Dobar je u posjedu, agresivan je, možete vidjeti da voli oduzimati lopte. To mi se sviđa. Isto to sam rekao i za Lisandra Martineza. Uzima lopte, uklizuje, bori se, to i je njegov posao, ali želi i igrati kad ima loptu. Gvardiol mi se jako sviđa", kazao je Vidić.

Bivši nogometaš Crvenih đavola koji se kandidovao za predsjednika srbijanskog nogometnog saveza, a potom odustao na dan izbora, također je istakao još jednog Hrvata, iako ga nije imenovao.

"Ali tu je i drugi odbrambeni iz Hrvatske, imaju dva mlada stopera, mislim da ima 23 godine. On je također igrao na Svjetskom prvenstvu. Kao što sam rekao, volim vidjeti nove, mlade stopere. Nemamo više onakvih kao što su bili Nesta, Maldini, Cannavaro...

Gdje su sad takvi igrači? Zadnji takav koji još igra je Ramos. Poslije njega, ko je još bio takav? Dobro, Van Dijk je još tu. Ali nemamo više nikoga za koga bismo rekli: 'wow, kakav odbrambeni igrač'", zaključio je Vidić.