Oba kluba nosi u srcu
81

Pjanić prvi put priznao da je plakao zbog transfera karijere: Srce mi se kidalo

H. H.
Pjanić u duelu sa aktuelnim trenerom Rome Danielom De Rossijem
Pjanić u duelu sa aktuelnim trenerom Rome Danielom De Rossijem
Uoči utakmice između Rome i Juventusa (1:1) koja je sinoć odigrana na rimskom Olimpicu, nekadašnji bh. reprezentativac Miralem Pjanić prvi put je priznao da je plakao kada je iz redova Vučice prešao u najveći italijanski klub.

Mire je 2016. godine iz Rome prešao u Juventus s kojim je osvojio sve što se može osvojiti u Italiji, a igrao je i finale Lige prvaka.

Sasvim sigurno bio je to njegov transfer karijere, s obzirom da je u dresu Stare dame kotirao kao jedan od najboljih veznih nogometaša na svijetu i najbolji u Seriji A.

"Za koga navijam? Teško je reći, kada sam napustio Romu srce mi se kidalo, a i ja sam plakao. Proveo sam i nekoliko dobrih godina u Juveu i to je tim koji nosim u srcu", kazao je Pjanić pred meč Rome i Juventusa.

Podsjetimo, Pjanić (34) je prije nekoliko dana odlučio objaviti kraj reprezentativne karijere, nakon što je u dresu Zmajeva odigrao 115 utakmica i postigao 17 pogodaka.

Trenutno je član Sharjaha u UAE odakle je stigao iz slavne Barcelone. Tokom karijere je igrao još za Juventus, Romu, Lyon te Metz odakle je i krenuo u nogometni svijet.