Razočaran optužbama
45

Piksi ekspresno odgovorio Vidiću: Šta i da sam zaradio 116 miliona, u čemu je problem?

N. K.
Dragan Stojković (Foto: EPA-EFE)
Dragan Stojković (Foto: EPA-EFE)
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je u intervju za Sportski žurnal govorio o optužbama Nemanje Vidića da je iz budžeta tamošnjeg nogometnog saveza za potrebe selektora i struke izdvojeno 16 miliona eura.
Stojković je tom prilikom rekao kako to nije istina.

"Ukoliko Vidić izlazi s informacijama u kojima se spominju selektor i stručni štab, onda mora stati iza toga. To je klasična obmana i zbunjivanje javnosti. U tim godinama i s takvim ambicijama ne smije sebi dopustiti tako nešto. Uostalom, ako sam zaradio ne 16, nego 116 miliona eura, u čemu je problem? Čiji su to novci, ko je te novce unio u Savez? Nije to državni novac?", odgovorio je pitanjem Piksi pa nastavio:

"Mogu vam tačno reći koliko smo zaradili, ali čemu to. Postoje porezna, tačno se zna koliko smo im platili. Ne znam je li Nemanja izmanipuliran, postoji li grupa koja ga je natjerala da tako nešto kaže."

Razgovor je potom skrenuo na selektorove emocije.

"Ne može me povrijediti neko poput njega ko ne radi ništa. To što je rekao je veoma ružno. Nije me poštovao. Nisam mu kao selektor mogao pomoći, niti ga obeshrabriti u želji da postane predsjednik Saveza. Ovo nisu optužbe, već komentari koji mu ne priliče. On je veliko nogometno ime, poštovao sam ga i uvijek sam o njemu govorio lijepo. Bili smo ponosni na njegove igre. Čudi me prije svega njegovo osnovno neznanje. Ako već spominje brojke, nekih 16 miliona, prvo se mora dobro informisati. Treba mu neko objasniti i pojednostaviti što su bilance, završni računi itd. Mjesto za tu vrstu pitanja je sjednica Skupštine, čiji je on član", rekao je Stojković.

U razgovoru je dodao i da se Vidić ne pojavljuje u prostorijama Nogometnog saveza Srbije.