Posebno ga je istakao
2

Vidić otkrio protiv kojeg igrača mu je bilo najteže igrati: Nevjerovatan je bio

S. G.
Legendarni stoper Crvenih đavola (Foto: EPA-EFE)
Legendarni stoper Crvenih đavola (Foto: EPA-EFE)
Član legendarne generacije Manchester Uniteda, Nemanja Vidić, gostujući u intervjuu kod svog nekadašnjeg saigrača Rija Ferdinanda govorio je o mnogim temama, a između ostalog istakao je da mu je najteže bilo čuvati Didiera Drogbu.

"Od svih igrača protiv kojih sam igrao prvo bih naveo Didiera Drogbu. Bilo je jako teško igrati protiv njega, posebno na Stamford Bridgeu, gdje je manji teren. Tako je bio pametan, snažan... Nevjerojatan je bio", rekao je srbijanski stoper, pa nabrojao još nekoliko slavnih napadača.

"Onda imate Sergija Aguera. Bio je čudesno brz. Pa pogledajte mu listove. Njegovi listovi su veličine mojih bedara. Odličan je bio. Pomislite da nije brz, a onda on projuri pored vas, posebno je brz bio u prvim koracima. Naravno, tu je i Luis Suarez. Fernando Torres je imao jednu ili dvije sjajne godine u Liverpoolu", dodao je.

Nemanja Vidić ostao je zlatnim slovima upisan u historiju tima sa Old Trafforda sa kojim je osvojio sve što se može osvojiti

U Manchester United stigao je u zimskom prelaznom roku 2006. godine. Za njih je odigrao ravno 300 utakmica, a još je nosio dresove Crvene zvezde, Spartaka iz Moskve i Intera gdje je i završio karijeru.

Sa Unitedom je osvojio pet titula prvaka Engleske, sedam engleskih Superkupova, tri Ligakupa, jednu Ligu prvaka i jednu titulu klupskog prvaka svijeta.