Javlja pouzdani Bild
116

Vedad Ibišević u 36. godini potpisuje za kultni klub iz njemačke Bundeslige

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Njemački Bild objavio je ekskluzivnu informaciju da će bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević u narednoj sezoni igrati za Schalke 04.

Ovu vijest odmah su prenijeli brojni njemački mediji, većina njih pozivajući se na informacije Bilda, a slično saznanje ima i Sport1.de, portal koji piše da će Ibišević potpisati jednogodišnji ugovor sa Schalkeom.

Ibišević je prethodnih sezona igrao za berlinsku Herthu, gdje je ujedno bio i kapiten kluba, a kako su čelnici odlučili da mu ne produže ugovor, bio je prinuđen pronaći novi klub i čini se da je odluka pala na Schalke.

Bivši bh. reprezentativac je u Herthi imao godišnju platu od 3 miliona eura, dok je u Schalkeu pristao na znatno manja primanja, posebno nakon činjenice da je klub nedavno uveo gornju granicu za platu od 2,5 miliona eura godišnje po igraču.

Ibišević, koji trenutno ima 36 godina, prošle sezone je u Bundesligi postigao sedam pogodaka za Herthu, dodavši tri asistencije, a ukupno je odigrao 25 utakmica.

U 340 utakmice u Bundesligi, a gdje je igrao za Alemanniju Aachen, Hoffenheim, Stuttgart i Herthu, Ibišević je postigao 127 pogodaka uz 52 asistencije.