Igra u formi života
72

Gol-mašina iz BiH donosi bogatstvo Nijemcima: Tabaković ide za 30 miliona eura?

D. P.
Tabaković je nezaustavljiv ove sezone (Foto: Twitter)
Tabaković je nezaustavljiv ove sezone (Foto: Twitter)
Trener berlinske Herthe odredio je cijenu za najboljeg igrača ovog tima, a u pitanju je novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Tabaković, koji igra u životnoj formi od dolaska u Njemačku.

Nevjerovatan progres karijere Harisa Tabakovića doveo ga je do toga da nakon 21 gola u Herthi gotovo da može birati bolji i etabiliraniji klub od onog u kojem trenutno igra, ali sve ima svoju cijenu.

Naime, trener Herthe Pal Dardai danas je poručio kako je Tabaković dostupan za prodaju, ali za čak 30 miliona eura, što će neko ipak teško platiti za 29-godišnjeg nogometaša.

"Trudimo se da zadržimo sve igrače koji su ovdje. To bi bio sljedeći korak unaprijed za Herthu nakon haotičnog početka i tri mjeseca u neizvjesnosti prošlog ljeta. Posao kluba je da osigura da ekipa ostane na okupu, a onda dovede tri ili četiri igrača za ovu ligu, specijaliste koji nam trebaju. Onda imate realne šanse za napredak", rekao je mađarski stručnjak.

Dardai se potom oglasio o Harisu Tabakoviću, kao najvrednijem i najboljem igraču kluba, prenosi ugledni Kicker.

"Ako neko dođe i ponudi 30 miliona eura za Harisa, onda moramo razgovarati. Mislim da nema namjeru da ode odavde, ali na kraju i novac igra ulogu. Haris je važan dio ovog tima, a trenutno svi žele da ostanu. Ipak, bit će iznenađenja tokom ljeta", dodao je Dardai.

Hertha je Tabakovića dovela za samo 500.000 eura prije sezone iz bečke Austrije, a prodaja za više miliona eura bio bi pun pogodak.

Tabaković je postigao 21 gol ove sezone u dresu Herthe, što je impresivan podatak i trenutno je najbolji strijelac 2. Bundeslige. Iako igra u fantastičnoj formi, na posljednjoj utakmici Zmajeva nije dobio ni minut od selektora Save Miloševića, čak ni u trenucima kada je Ukrajina imala vodstvo u baražu.