Šteta za Zmaja
0

Varešanović se srušio od bolova i morao izaći, spektakularan derbi pripao Bešiktašu

D. P.
Varešanović je morao ranije van terena (Foto: Screenshot)
Varešanović je morao ranije van terena (Foto: Screenshot)
Fanovi turske Superlige imali su priliku gledati sjajan derbi u direktnoj borbi za Evropu u kojem je Bešiktaš ostvario zlata vrijednu pobjedu protiv Rizespora rezultatom 3:2.

Dva tima su u dva boda dočekala direktan okršaj u borbi za Evropu, a gosti su na Tupras stadion stigli znajući da ih poraz ostavlja bez realnih šansi da se plasira u Konferencijsku ligu.

U takvoj situaciji gost je ofanzivno krenuo i došao u vodstvo već u petoj minuti preko Ibrahima Olawoyina. No, već u narednom napadu Omar Colley je poravnao za Bešiktaš i to je bio rezultat prvog poluvremena.

Milot Rashica je u 65. minuti donio potpuni preokret Bešiktašu, ali je Emir Topcu poravnao na 2:2 nakon samo dvije minute.

Kada se činilo da će rivali podijeliti po bod u direktnom okršaju za četvrto mjesto, Joe Worrall u posljednjem napadu na utakmici donosi pobjedu Bešiktašu i tako ostavlja Rizespor na pet bodova manje od Evrope tri kola prije kraja.

Nažalost, reprezentativac Bosne i Hercegovine Dal Varešanović izašao je iz igre u 63. minuti zbog povrede, a tek treba da se ustanovi o kakvoj i koliko ozbiljnoj povredi se radi.

Bivši nogometaš Sarajeva se usred napada srušio od bolova, sjeo na teren i zatražio izmjenu. Kako se sam povrijedio, to bi mogao biti loš znak jer takve povrede najčešće znaju biti i najteže.

Tabela: