Turska Superliga
62

Fenerbahče danas nema pravo na grešku, evo gdje gledati jedan od najvećih turskih derbija

H. H.
Džeko je drugi strijelac turske lige sa 20 golova (Foto: Fenerbahce / Twitter)
Džeko je drugi strijelac turske lige sa 20 golova (Foto: Fenerbahce / Twitter)
Nogometaši Fenerbahčea danas igraju derbi susret 34. kola turske Superlige protiv ljutog rivala Bešiktaša i nemaju pravo na kiks ukoliko žele zadržati priključak za vodećim Galatasarayem.
Galata je sinoć kao gost pobijedila Adanu Demierspor reuzltatom 3:0 i sada ima ogromnih sedam bodova prednosti. Zbog toga je jasno da Fenerbahče mora pobijediti Bešiktaš kako bi zadržao kakvu-takvu nadu u borbi za titulu.

Istina, Fener ima utakmicu zaostatka, ali u trenutnoj konstalaciji snaga zaista se čini gotovo nemogućim da Fener prestigne neumoljivu Galatu na prvom mjestu.

Trebat će mu za to definitivno sve pobjede u preostalih njegovih pet mečeva sezone, među kojim je i derbi s Galatom, a uz to i još jedan kiks ljutog rivala.

Koliku važnost ima današnji susret za Fener, govori i čijenica da se prije posljednjeg treinga uoči utakmice predsjednik Ali Koç sastao sa trenerom İsmailom Kartalom i igračima.

Lista kanala koji prenose utakmicu između Fenerbahčea i Bešiktaša (Foto: Screenshot)
Lista kanala koji prenose utakmicu između Fenerbahčea i Bešiktaša (Foto: Screenshot)

Također i naš Edin Džeko je održao motivacioni govor, poručivši da titula još nije izgubljena.

"Mi smo dobar tim, ne postoji ekipa koju ne možemo pobijediti ako pokažemo našu pravu snagu na terenu. Ako pobijedimo u svim narednim mečevima, bićemo šampioni. Imam punu vjeru. Vjerujete li i vi u ovo?", upitao je Džeko saigrače.

Derbi između Fenerbahčea i Bešiktaša na programu je danas s početkom u 18 sati, a za gledaoce u regionu prenosit će ga Sport klub 1.

Tabela: