Nogomet
0

U Interu se boje za povrijeđenog Maicona

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U kvalifikacijskoj utakmici za SP između Ekvadora i Brazila (1-1) teško se povrijedio gostujući igrač Maicona, a zbog toga su s mnogo brige reagirali u njegovom klubu, milanskom Interu.

Maicon je povrijedio bedreni mišić desne noge, te su reprezentativni doktori odmah spoznali kako sigurno neće igrati u narednom kvalifikacijskom ogledu, ali su u javnost pustili informaciju da će ova povreda Maicona udaljiti s terena nekoliko sedmica.

  • U stalnom smo kontaktu s brazilskim doktorima. Situacija je krajnje ozbiljna - na početku je komentirao Franco Combi, prvi doktor Intera, te je nastavio:

  • Maicon će boraviti u krugu reprezentacije koliko traje reprezentativni ciklus. Za 10-ak dana će doputovati u Milano i tada ćemo preuzeti brigu oko njega. Svakako želimo napraviti sve detaljne pretrage oko njegove povrijeđene desne noge, no najave koje smo saznali nisu dobre. Rekli su da je povreda ozbiljna, a čuli smo i neke komentare da je sezona za njega gotova. Bit ćemo pametniji za desetak dana - zaključio je Combi.