Nermin Šabić okončao karijeru
0

'Tužno je vidjeti Bilino polje bez Robijaša'

Piše: Edin Isanović
Kapiten zeničkog Čelika Nermin Šabić odigrao je prema njegovim riječima posljednju utakmicu u crveno- crnom dresu protiv Širokog Brijega. Iako je zenički tim imao nekoliko izglednih prilika utakmica je završila nepopularnih 0-0, čime je tim sa Bilinog polja još više otežao svoj položaj na tabeli i očigledno je da ih čeka bitka za spas do posljednjeg kola.

Evo kako je okršaj vidio Šabić, koji je za Sarajevo-x.com izjavio sljedeće:

„Mi smo imali nekoliko dobrih prilika, ali nažalost nismo uspjeli postići pogodak. Moram napomenuti da su i gosti u nekoliko navrata zaprijetili. Oni organizaciono mogu biti primjer ostalim bh. klubovima. Što se tiče suđenja mislim da je sve bilo korektno osim četvrtog sudije Ognjena Valjića koji je nepotrebno signalizirao glavnom djeliocu pravde da se isključi naš šef stručnog štaba i pomoćni trenera. Što se tiče crvenih kartona igrača, mislim da je bilo zasluženo. Ovim kiksom još više smo zakomplicirali situaciju koja nije blistava od trećeg kola kada smo poraženi od Borca. Ipak, vjerujem da će Čelik izboriti opstanak u društvu najboljih“.

Na pitanje kako je igrati na Bilinom polju bez podrške Robijaša, odgovara:

„Tužno je vidjeti stadion. Sjećam se prije sezonu ili dvije kada je gostovao Široki Brijeg bilo je oko 15 hiljada gledalaca. Identična posjeta je kada gostuje tim sa Koševa ili Grbavice. Žao mi je što nisu tu, ali ih i razumijem. Navijači Čelika, Sarajeva, Željezničara, Veleža i ostalih klubova sa tradicijom ne trpe kada nema rezultata, pogotovo u ovoj ligi. Nadam se da će naše pristalice uskoro biti na tribinama. Mislim da sam odigrao posljednju utakmicu u dresu Čelika. Okrećem se obavezama koje me čekaju na funkciji sportskog direktora kluba“.