Osmina finala Evropske lige
0

FOTO+VIDEO / Tottenham savladao Inter, Benfica bolja od Bordeauxa

Klix.ba
Tottenham - Inter (Foto: AFP)
U terminu od 21:05 sati odigrana su preostala četiri susreta osmine finala Evropske lige. Tottenham je savladao Inter, Benfica je bila bolja od Boreauxa, a Basel od Zenita. Levante i Rubin su odigrali bez golova.

Tottenham - Inter 3:0

Tottenham je sjajno otvorio utakmicu protiv Intera. Bale je iskoristio pasivnost odbrane talijanske ekipe i svom timu pogotkom glavom donio prednost već u 6. minuti susreta.

Igrala se 18. minuta kada je Tottenham došao do drugog gola, a na listu strijelaca se upisao Sigurdsson.

Krajem prvog poluvremena se ukazala velika prilika za Inter. Alvarez je sam izašao pred golmana domaćih Friedela, ali je šutirao neprecizno. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 2:0 u korist Tottenhama.

Tottenham je s dominacijom nastavio i u drugom poluvremenu, a to je rezultiralo trećim golom u mreži Intera. Ovog puta je nakon asistencije Balea pogodio Vertonghen.

Inter je rijetko stvarao prilike, a idealnu je u 74. minuti propustio Palacio. Ekipa iz Milana jednostavno nije imala rješenja za igru Tottenhama. Engleska ekipa je bila veoma blizu četvrtog gola, ali od toga nije bilo ništa zahvaljujući Interovom golmanu Handanoviću. Tottenham je stekao veliku i vjerovatno i nedostižnu prednost uoči revanša u Milanu.

Benfica - Bordeaux 1:0

Benfica je prvu priliku za pogodak imala na samom početku susreta preko Morena čiji udarac glavom ipak nije završio u mreži Bordeauxa. Isti igrač je nešto kasnije ponovo bio neprecizan. Potom su uslijedile prilike za Maurice-Belaya i Obraniaka na drugoj strani, ali ih nisu iskoristili. Benfica je u vodstvo došla u 21. minuti kada je nakon asistencije Johna pogodio uporni Moreno. To je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.

Početkom drugog dijela susreta Benfica je također bila bolji protivnik, dok su igrači Bordeauxa rijetko bili u situaciji za pogodak. Više su pokazali u nastavku susreta. Vrijedna pomena je šansa koju je francuska ekipa imala u 65. minuti preko Plasila, no, golman Benfice je odbranio njegov udarac. Precizniji nije bio ni Traore u 70. minuti utakmice. Do kraja susreta je bilo još nekoliko prilika na obje strane, ali ne i golova. Utakmica je završena rezultatom 1:0 u korist Benfice.

Basel - Zenit 2:0

Basel i Zenit su odigrali zanimljivo prvo poluvrijeme sa nekoliko izglednih prilika na obje strane. Domaći su imali jednu stopostotnu šansu preko Salaha, ali su i gosti u nekoliko navrata opasno zaprijetili, no, mreže su i dalje mirovale.

Drugo poluvrijeme je donijelo nešto bolju igru Zenita. U 51. minuti je pokušao Hulk, ali nije pogodio. Nešto kasnije su golmanu Zenita zaprijetili Schar i Degen, ali gola nije bilo. Više sreće pred golom Zenita nije imao ni Steinhofer u 70. minuti utakmice. Pet minuta kasnije je na drugoj strani šutirao Hulk, ali je njegov šut završio izvan okvira gola. Domaći uspjeli doći do pogotka koji je djelo Diaza iz 83. minute. Gosti su pokušavali izjednačiti rezultat, najbliži je bio Hulk, ali u tome nisu uspjeli. Domaći su preko Freija, koji je pogodio iz penala, došli i do drugog gola te tako stekli veliku prednost pred revanš.

Levante - Rubin 0:0

Levante i Rubin su odigrali utakmicu s mnoštvom prilika, ali golova nije bilo. Obje ekipe su ostale bez po jednog igrača. Crvene kartone su dobili Michu (Levante) u 54. i Ansaldi (Rubin) u 51. minuti susreta.