Poznata dijagnoza
0

Embiid potvrdio da boluje od paralize lica: Teška je situacija, ali ja ne odustajem

N. K.
Joel Embiid (Foto: Screenshot)
Joel Embiid (Foto: Screenshot)
Novopečeni reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država Joel Embiid je pružio fantastičnu partiju u jutrošnjoj trećoj utakmici play-off serije njegovih Philadelphia Sixersa protiv New York Knicksa, a zanimljivo je bilo i na konferenciji za medije.
Naime, Embiid je dobio pitanje o problemu koji ga je snašao s okom i licem, što su mnogi gledatelji primijetili svaki put kada bi u televizijskom prijenosu bio krupan kadar.
"Dešava se to već neko vrijeme, imao sam i migrene. Sve je počelo dan-dva prije utakmice s Miamijem u okviru play-ina. Prvo sam mislio da to nije ništa. Dosta me iritira, to je na lijevoj strani mog lica, na ustima i oku. Teško je, ali ja ne odustajem i borit ću se uprkos tome. Nije to izgovor, moramo nastaviti da se trudimo", rekao je Embiid i tako potvrdio da boluje od Bellove paralize lica.

Za sada nije poznato koliko bi paraliza mogla trajati, a pitanju bi mogli biti i mjeseci.

"Nadam se da će ostati ovako. Imam mnogo lijepo lice, nadam se da mi usta neće gledati u drugu stranu", rekao je u šali Embiid koji je na konferenciji za medije nosio naočare za sunce.

Podsjetimo, Embiidovu dosadašnju sezonu obilježile su povrede te se nedavno oporavio od operacije koljena.