Genijalno, nema šta
16

Imaju i Italijani "burek sa sirom": Briljantna provokacija za navijače Rome obilazi svijet

D. P.
Parola Brightonovih navijača (Foto: Twitter)
Parola Brightonovih navijača (Foto: Twitter)
Navijači engleskog Brightona na genijalan način revanširali su se pristalicama Rome u uzvratnoj utakmici osmine finala Evropske lige.

Nogometaši Rome lako su ovjerili plasman u četvrtfinale Evropske lige jer su imali četiri gola prednosti iz prve utakmice, a sinoć su poraženi s minimalnih 1:0 na jugu Engleske i tako se plasirali u narednu fazu. Tu ih čeka neuporedivo jači protivnik, rival iz Serije A Milan.

No, jedan sjajan transparent i genijalno smišljena šala navijača Brightona brzo je obišla svijet. Radi se o osveti fanovima Rome za uvredu iz prvog meča.

Navijači Rome u prvoj utakmici žestoko su uvrijedili pokojnu kraljicu Elizabetu, a kako je parola bila vrlo uvredljiva, nećemo je ni naglašavati. No, Brightonovi navijači na sjajan način su odgovorili, znatno primjerenijom šalom.

"Totti voli ananas na pizzi", stoji u velikoj poruci kojom su čuveni Galebovi uspjeli "bocnuti" Rimljane dvostruko, a ispisana je na italijanskom jeziku.

Prvo su pomenuli najvećeg igrača u historiji Francesca Tottija, a onda su "oskrnavili najsvetije" na Čizmi, a to je njihova pizza.

Naravno, za svakog Italijana "smrtni grijeh" je stavljati ananas na pizzu i ako ih želite isprovocirati, to je idealan prijedlog. Nešto poput "bureka sa sirom" za Bosance i Hercegovce.