Ljutito reagovao
46

Ten Hag bijesan zbog viralne objave Unitedovog rivala, traži izvinjenje za kapitena

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag bio je jako ljut na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je tražio da se Fulham izvini Brunu Fernandesu zbog objave na TikToku.

Rival Manchester Uniteda iz Premiershipa objavili su na ovoj društvenoj mreži snimak s posljednjeg meča protiv Đavola, a u fokusu je portugalski nogometaš.

Fernandes je simulirao prekršaj tokom jedne akcije na meču protiv Fulhama, previjao se od "bolova" i tražio prekršaj, a onda se čudesno oporavio kada se lopta opet našla u posjedu njegove ekipe.

@fulhamfc So glad he’s ok… 🙄 #fulhamfc #premierleague #brunofernandes ♬ sonido original - ♫ ♪ 𝒴𝒶𝓃𝒿𝓊𝓁𝓂𝒶𝓇𝓉 ♫ ♪

Klub s Craven Cottage stadiona objavio je taj snimak uz natpis: "Tako mi je drago što je dobro".

Ten Hag je stao u odbranu svog nogometaša i zatražio da mu se Fulham izvini, što će se teško desiti.

"Apsolutno nije u redu da klub objavljuje tako nešto, potpuno pogrešno. Trebali bi da se izvine zbog toga", izjavio je Ten Hag i opisao Fernandesa kao strastvenog nogometaša.

"Bruno je vrlo strastven nogometaš, veoma kreativan, stvara najviše šansi u Premiershipu i vidite da ga protivnici targetiraju, posebno u subotu nakon što je dobio udarac. Smatram da je sudija trebalo da ga zaštiti. Mislio sam da je ono u subotu definitivno bio faul i mislim da je pogrešno od strane medija i ljudi na društvenim mrežama da ga krive za to. Zbog toga ga kasnije i protivnici targetiraju. Zato bi sudija trebalo da ga zaštiti", dodao je Ten Hag.

Inače, na pomenutoj utakmici je Fulham nakon preokreta sa 2:1 savladao United, a junak je bio Alex Iwobi s golom u sudijskoj nadoknadi.