Spisak za Rumuniju i Albaniju
0

Sušić pozvao Salihovića, Papac i Begović rekli da nisu spremni

Piše: D. Bošnjak
(Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
Selektor seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić objavio je imena reprezentativaca za susrete sa Rumunijom 3. i Albanijom 7. juna u Bukureštu i Zenici, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj naredne godine. Isto je učinio i selektor mlade reprezentacije, Vlado Jagodić, koji će se sa svojim izabranicima pripremati za kvalifikacijski susret protiv San Marina.

Na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u sjedištu NS BiH, selektor Sušić je objavio imena 22 igrača na koje će računati u dva prestojeća kvalifikacijska susreta u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine. Naš državni tim će se 3. juna susresti sa reprezentacijom Rumunije u Bukureštu na stadionu "Giulesti-Valentin Stancescu", a već 7. juna na "Bilino Polje" u Zenicu dolazi reprezentacija Albanije.

Sušić se odlučio za igrače za koje smatra da su u ovom trenutku najspremniji.

Golmani: Kenan Hasagić, Ibrahim Šehić i Asmir Avdukić

Odbrana: Emir Spahić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Senad Lulić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Darko Maletić, Muhamed Subašić i Muhamed Bešić

Vezni red: Senijad Ibričić, Semir Štilić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin i Sejad Salihović

Napad: Vedad Ibišević, Edin Džeko i Zlatan Muslimović.

Osim pomenutih igrača selektor je razgovarao i sa još dva igrača, a to su Asmir Begović i Saša Papac.

"Razgovarao sam sa Begovićem i Papcem. Begović nije branio u posljednja dva susreta u okviru FA Cupa, kao ni posljednju utakmicu u engleskom prvenstvu. Rekao mi je da za sada nije spreman da se odazove na poziv, a kao razlog je naveo zdravstvene probleme. Papac je izuzetno kvalitetan igrač koji nam je bio najpotrebniji kada nije bilo Salihovića i Lulića. Saša zaslužuje mjesto u prvom sastavu. Rekao mi je da još uvijek nije spreman nastupiti za državni tim, ali vrata reprezentaciji nije zatvorio. On će sačekati da se usvoji Statut i da se cijela situacija smiri", rekao je Sušić.

Nakon Sušića, okupljenim novinarima se obratio i novi selektor mlade reprezentacije Vlado Jagodić. Za kvalifikacijsku utakmicu sa San Marinom je pozvao 20 igrača.

Golmani: Stefan Tomović i Semir Bukvić

Odbrana: Toni Markić, Enes Sipović, Amer Dupovac, Sead Husić, Benjamin Čolić, Josip Kvesić.

Vezni red: Adnan Zahirović, Srđan Grahovac, Kenan Handžić, Edin Višća, Dženan Durak, Miroslav Stevanović, Aldin šišić, Goran Zakarić.

Napad: Nemanja Biblija, Mile Pehar, Amer Bekić, Muhamed Mujić.

Igrači seniorske reprezentacije BiH će se okupiti od 27. do 30. maja u Sarajevu u hotelu "Hercegovina". Utakmica u Rumuniji se igra 3. juna u 21 sat, dok 7. juna u Zenicu dolazi Albanija, a susret počinje u 20.15 sati.

Okupljanje mlade reprezentacije je planirano za 29. maj u hotelu "Ilmi" u Bihaću, a utakmica u San Marinu se igra 1. juna u 20.30 sati na stadionu Di Serravalle.

Vezani članci