Jose Mourinho
0

"Sudija nas je oštetio"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Drugi uzastopni remi upisali su branitelji naslova u talijanskom nogometnom prvenstvu. Napoli je u posljednjoj utakmici 24. kola Serije A zadržao Intera na 0-0.

Kolo ranije Inter je kod Palerma odigrao 1-1.

Takav rasplet situacije nikako nije mogao zadovoljiti trenera milanskog kluba Josea Mourinha koji je u sudijama ponovno pronašao glavnog krivca za gubitak dva boda. Doduše, ovaj je puta bio nešto blaži u ciljanim izjavama poučen plaćenim kaznama zbog komentarisanja sudijskih grešaka.

"Napoli je odigrao dobro prvo poluvrijeme, mi smo bili bolji u drugom. Uprkos tome preko Fabija Qualgiarelle imali su dobru priliku za pogodak. Remi bez pogodaka ne ocrtava viđeno, no tako je kako je", kazao je Mourinho koji je u najavi utakmice kazao da ima puno povjerenje u glavnog sudiju utakmice Roberta Rossettija.

Poslije susreta našao mu je zamjerku.

"Čestitao sam mu na suđenju jer mi se sviđa njegov stav i njegova nogometna filozofija. Samo, rekli su moji igrači da je previdio čisti jedanaesterac. U tako izjednačenoj utakmici detalji odlučuju pobjednika, oni su ključni za njen rasplet. Ako to nije bio penal, šta je onda bilo? Taj previd ne mijenja moje mišljenje o sudiji, jer je ostatak susreta odradio vrlo dobro, ali jedanaesterac je bio čist kao suza."

"Više bih volio reći da nismo pobijedili jer je naš suparnik odigrao dobru utakmicu, negoli okriviti sudiju za ishod. On je čovjek i pogriješio je ne svirajući najstrožu kaznu. Iskreno, Napoli nije zaslužio poraz, no trebao nam je biti dosuđen jedanaesterac i ne znam zašto nije bio. Zaboravimo li samo taj jedan sudijski previd onda se možemo pomiriti s rezultatom. I ja to moram uraditi, inače će me ponovno kazniti", zaključio je Mourinho.

Inter ima 54 boda na vrhu tabele, sedam više od Rome na drugom mjestu. Napoli je četvrti s 39 bodova.