Osmina finala Evropske lige
0

VIDEO / Sporting bolji od Cityja, a Twente od Schalkea

Piše: N. J.
Detalj s utakmice Sporting - Manchester City (Foto: AFP)
Detalj s utakmice Sporting - Manchester City (Foto: AFP)
Nogometaši Manchester Cityja poraženi su na gostovanju kod lisabonskog Sportinga, baš kao i Schalke u gostima kod Twentea u prvim utakmicama osmine finala Evropske lige. Domaću pobjedu upisao je i madridski Atletico protiv Besiktasa, dok je Olympiacos slavio kao gost ukrajinskog Metalista.

Pobjedu Sportingu protiv Cityja donio je Xandao, pogodivši petom, nakon što je Hart odbio loptu poslije slobodnog udarca u 51. minuti. Naš reprezentativac Edin Džeko igrao je 70 minuta, ali nije uspio postići pogodak. Zamijenio ga je Mario Balotelli.

Twente je savladao tim Schalkea golom iz penala, koji je realizovao Luuk de Jong u 61. minuti. Prethodno je crveni karton zaradio igrač Schalkea Matip. Olympiacosu je gostujuću pobjedu protiv Metalist Kahrkiva donio Fuster, koji je pogodio u 50. minuti. Domaći su od 82. minute igrali s desetoricom, jer je isključen Edmar.

Nešto uvjerljiviji bio je Atletico Madrid koji je na svom terenu savladao Besiktas s 3:1. Madridski je tim postigao tri gola od 24. do 37. minute. Salvio je pogodio u 24. i 27., a Adrian u 37. minuti. Poraz Besiktasa ublažio je Simao koji se upisao u strijelce u 53. minuti.


szólj hozzá: Sporting v Man City 1:0 Xandao

Osmina finala Evropske lige, prve utakmice:

Metalist - Olympiacos 0:1 (Fuster 50) Twente - Schalke 1:0 ( Luuk de Jong 61)

Sporting - Manchester City 1:0 (Xandao 51) Atletico Madrid - Besiktas 3:1 (Salvio 24., 27., Adrian. - Simao 53)