Emisija u Srbiji
0

Dudić potvrdio interes Hajduka pa hvalio posjetu na Grbavici i ostalim bh. stadionima

N. K.
Feđa Dudić (Foto: Screenshot)
Feđa Dudić (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački stručnjak Feđa Dudić (41) gostovao je u emisiji srbijanske K1 televizije, a jedno od pitanja je bilo i da li ima ponudu Hajduka.

Naime, prošle sedmice se pisalo kako je splitski klub navodno zainteresovan za dovođenje Dudića koji je trenutno trener srbijanskog prvoligaša Radničkog iz Kragujevca.

"Reći ću samo da postoji interes i time bih završio da ne idem dalje. Ima veze, ali moja koncentracija je na Radničkom. Zaista razmišljam samo o srijedi u 16:00 sati i kako završiti sezonu. Poslije ćemo vidjeti", odgovorio je Dudić.

Podsjetimo, Hajduk je početkom aprila smijenio trenera Mislava Karoglana nakon ispadanja iz utrke za prvaka Hrvatske i poraza od Dinama u polufinalu Kupa, a splitsku ekipu do kraja sezone vodit će Jure Ivanković.

Dudić je tokom intervjua govorio i o razlici u posjetama na stadionima u BiH i Srbiji.

"U BiH je puno veća gledanost lige nego u Srbiji. Na primjer, Željezničar koji je pretposljednji na tabeli ima prosjek od osam, devet hiljada na Grbavici svaku utakmicu. Pogledajte posljednju utakmicu Željezničarom sa Širokim, pretposljednji su bili, vidjet ćete koja je to ljubav i posjeta. Sarajevo isto ima takvu dobru posjetu. Velež ima kapacitet stadiona 5.000, ali uvijek je gotovo 80-90 posto pun. Posušje, malo mjesto, ima oko 2.000-2.500 ljudi prosjek. Puno je gledanija bh. liga. Tu imamo i Zrinjski i Borac, da ih ne zaboravim...", pojasnio je Dudić.

Inače, Dudić je postao jedan od prepoznatljivijih trenera u regionu budući da je prošle jeseni preuzeo Radnički u trenucima kada se klubu predviđala borba za opstanak.

Međutim, Dudić je nizom odličnih rezultata doveo klub u borbu za plasman u Evropu te je stigao do završnice Kupa Srbije.

Rođeni Sarajlija je ranije u karijeri vodio Travnik, GOŠK iz Gabele, mostarski Velež te Sarajevo.