Ne odustaje
117

Solskjaer o svojoj budućnosti u Unitedu: Vjerujem da mogu ovo preokrenuti

N. K.
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Ole Gunnar Solskjaer (Foto: EPA-EFE)
Ole Gunnar Solskjaer insistira da je upravo on čovjek koji će preokrenuti sreću Manchester Uniteda nakon današnjeg ponižavajućeg poraza od Watforda rezultatom 4:1.

Solskjaer sada ima samo četiri pobjede u 13 mečeva uz težak današnji poraz nakon što je dva puta uzastopno izgubio na domaćem terenu od velikih rivala Manchester Cityja i Liverpoola.

Norvežanin je priznao da se osjeća loše nakon još jednog lošeg izdanja njegove ekipe, ali je rekao da se ne brine zbog eventualnog gubitka posla.

"Osjećam se veoma loše. Jednostavno ne pronalazimo svoju formu. Ispravili smo nekoliko stvari. Naravno, pobrinuli smo se da damo prioritet stvarima koje je trebalo najviše poboljšati i siguran sam da ćemo vidjeti dobru reakciju i dobar timski učinak", rekao je Solskjaer obraćajući se novinarima nakon meča.

Odgovarao je potom na pitanje o svojoj budućnosti.

"Uvijek vjerujem u sebe, ali naravno da je u ovom trenutku teško vrijeme za nas. Mogu vjerovati svakome da će dati ono što ima, moj stručni štab je fantastičan. Vjerujem da ovo možemo preokrenuti. Radim maksimalno i najbolje s kadrom koji imam, vrhunskim ljudima, profesionalnim igračima, ali trenutno ne postižemo rezultate", istakao je.

Nove probleme United će imati već protiv Chelseaja u narednom kolu Premiershipa budući da će biti bez svog kapitena Harryja Maguire, koji je danas dobio crveni karton, i Raphaela Varanea.