Nogomet
134

Ševko Okić za Klix.ba: Fantastičan je osjećaj postići dva gola za prolaz dalje

Klix.ba
Sarajevo je večeras u drugoj utakmici 2. pretkola Evropske lige kao gost savladalo norvešku ekipu Haugesund rezultatom 3:1 te uprkos porazu u prvom susretu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" rezultatom 0:1 osiguralo plasman u 3. pretkolo. Junak susreta je bio napadač Divova Ševko Okić, koji je postigao dva gola.

Okić je u kratkom razgovoru za portal Klix.ba rekao da je ekipa vjerovala da može nadoknaditi zaostatak i eliminisati Haugesund. Ipak, priznao je da je ovo za njegov tim bila izuzetno teška utakmica.

"Naravno, čvrsto smo vjerovali da ćemo proći dalje. Kvalitetnija smo ekipa i to smo večeras i pokazali. U revanšu smo nadoknadili sve ono što smo promašili u prvoj utakmici. Ipak, večeras smo odigrali tešku utakmicu, a Bandović je pri rezultatu 0:0 skinuo zicer. Bili smo podjednaki do našeg vodstva, ali smo onda nastavak loše otvorili. Utakmica se lomila u tim trenucima, domaćin je vršio pritisak nakon gola iz jedanaesterca, ali smo zabili treći gol i zasluženo prošli dalje", izjavio je Okić.

Sjajni napadač Sarajeva je večeras postigao dva gola.

"Fantastičan je osjećaj postići dva pogotka u ovako važnoj utakmici i odlučiti prolaz dalje. Momci su odigrali dobro i zaista smo sretni što idemo u 3. pretkolo", kazao je Okić.

Sarajevo u 3. pretkolu očekuje ozbiljan protivnik, a to je grčki Atromitos.

"Ne bih da govorim prerano o našim šansama u dvomeču sa Atromitosom. Njih ćemo analizirati u narednih nekoliko dana i tražiti način za novi uspjeh", završio je Okić.

U prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige Sarajevo će na svom terenu ugostiti Atromitos, a meč je na rasporedu u četvrtak 31. jula s početkom u 20:30 sati.