Nogomet
0

Rubin "nanišanio" Olympiacos, Braga spremna za Besiktas

Sarajevo-x.com
U utorak se nastavlja takmičenje u Evropskoj ligi, kada će biti odigrana dva susreta šesnaestine finala. Rubin će ugostiti Olympiacos, a Braga ekipu Besiktasa.

Rubin - Olympiacos (12:00)

Rubin u susretu sa Olympiacosom želi prekinuti niz utakmica sa grčkim ekipama koje su završene neriješenim rezultatom. S druge strane, Olympiacos će po običaju biti veoma oprezan i tražiti svoju priliku.

Rubin je neporažen u pet posljednjih susreta u evropskim takmičenjima na svom terenu. Olympiacos se morao zadovoljiti nastupom u Evropskoj ligi iako je ova ekipa u grupnoj fazi Lige prvaka pobijedila u četiri posljednje utakmice. U ovom dvoboju se očekuje velika borba.

Uspješnija ekipa nakon dva susreta će u osmini finala igrati sa pobjednikom para Salzburg - Metalist.

Braga - Besiktas (18:30)

Carlos Carvalhal, trener Besiktasa, se susreće sa svojim bivšim klubom za koji je kao igrač nastupao u tri navrata. On i njegova ekipa će imati poseban motiv za pobjedu, ali je portugalska ekipa itekako snažna i ima visoke ambicije u ovoj sezoni. Prošle sezone su igrali finale Evropske lige u kojem su poraženi.

Ekipa koja bude bolja u dvije utakmice se, u osmini finala Evropske lige, sastaje sa pobjednikom duela Lazio - Atletico Madrid.