Može odahnuti
47

Reus je u suzama napustio teren, a iako je doživio povredu, danas je saznao sjajne vijesti

K. H.
Marco Reus (Foto: EPA-EFE)
Marco Reus (Foto: EPA-EFE)
Njemački nogometaš koji nastupa za Borussiju Dortmund Marco Reus nije doživio težu povredu zgloba i ukoliko sve bude po planu, trebao bi igrati za svoju reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Reus je u jučerašnjem rurskom derbiju protiv Schalkea doživio nezgodnu povredu zgloba u prvom poluvremenu, zbog čega je na nosilima i sa suzama u očima iznesen s terena, a iako se u prvi mah činilo da je riječ o težoj povredi, srećom po ovog sjajnog igrača to, barem ovaj put, nije bio slučaj.

Krilnog napadača očekuje nekoliko sedmica pauze, ali ne i operacija ili neko duže odsustvo, potvrdio je sportski direktor kluba Sebastian Kehl.

"Svi smo bili šokirani zbog povrede, ali prvi rezultati su pokazali da nije došlo do loma i da se radi o povredi ligamenata, no ne toliko ozbiljnoj da bi propustio Svjetsko prvenstvo", poručio je Kehl rekavši da će Reus odsustvovati s terena tri do četiri sedmice.

Nakon utakmice, Reus se oglasio na društvenim mrežama te se zahvalio na velikom broju poruka, a uz to je jasno poručio da "nikada neće odustati".