Nastavljamo brojati
116

Apotekari su neuništivi! Leverkusen se u 96. minuti spasio poraza i produžio čudesni niz

N. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nogometaši Bayera iz Leverkusena ponovo su danas bili na korak od prekida nevjerovatnog niza bez poraza, ali još jednom su se spasili duboko u sudijskoj nadoknadi!

Remizirao je Bayer s ekipom Stuttgarta 2:2 u meču 31. kola Bundeslige, a poraza su se Apotekari ovaj put spasili u 96. minuti.

Sve golove na ovoj utakmici vidjeli smo u drugom poluvremenu, pošto je prvo u 47. minuti Chris Fuhrich pogodio za vodstvo Švaba od 1:0, da bi tačno deset minuta poslije Deniz Undav udvostručio njihovu prednost na 2:0.

U život su se Apotekari vratili preko Aminea Adlija u 62. minuti, kada je on pogodio za 2:1, a gol koji je postigao Kossounou u 78. minuti poništen je zbog ofsajda.

Nastavio je tim Xabija Alonsa napadati, a to se isplatilo po isteku sudijske nadoknade od pet minuta, kada nakon gužve pred golom gostiju mrežu trese Robert Andrich za konačnih 2:2.

Posljednji poraz je Leverkusen pretrpio u maju 2023. godine, kada ga je u Bundesligi savladao Bochum sa 3:0, a danas je niz nepobjedivosti Bayer produžio na nestvarnih 46 utakmica.

Podsjećamo, Leverkusen je još ranije osigurao titulu prvaka Njemačke, svoju prvu u historiji, kojom je prekinuo dominaciju minhenskog Bayerna koji je prvak bio posljednjih 11 godina uzastopno.

Rezultat i strijelci:

Leverkusen - Stuttgart 2:2 (Adli 62', Andrich 90+6' / Fuhrich 47', Undav 57')

Tabela: