Uz majstoriju Viniciusa
45

Real je u finalu Svjetskog klupskog prvenstva, Modrićev promašeni penal nije skupo plaćen

D. P.
Modrić u večerašnjem duelu (Foto: Real Madrid)
Modrić u večerašnjem duelu (Foto: Real Madrid)
Nogometaši Real Madrida rutinskom pobjedom protiv egipatskog Al-Ahlyja rezultatom 4:1 plasirali su se u finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Nakon što je saudijski Al Hilal iznenadio Flamengo u prvoj utakmici polufinala Svjetskog klupskog prvenstva, drugi meč nije donio senzaciju pošto je Real opravdao ulogu favorita protiv najjače ekipe Afrike.

Real je dominirao u prvom poluvremenu, ali je do vodstva stigao tek u finišu. Igrao se 42. minut kada je Vinicius Junior lijepim lob udarcem pogodio za vodstvo Madriđana.

Majstoriju Viniciusa pogledajte ovdje.

Rezultatom 0:1 otišlo se na odmor, a Kraljevskom klubu bilo je potrebno svega nekoliko sekundi igre u nastavku za drugi gol. Strijelac je bio Fede Valverde.

U 65. minuti dosuđen je penal za Egipćane nakon starta Eduarda Camavinge, a siguran realizator bio je Ali Maaloul.

Dobio je i Real penal u završnici. U 87. minuti Luka Modrić je preuzeo odgovornost, ali mu je iskusni Mohamed El Shenawy odbranio penal.

Modrićev penal pogledajte ovdje.

Tako je ostalo nekoliko minuta za eventualnu senzaciju, ali to Real nije dozvolio i plasirao se u finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Real je u nadoknadi postigao još dva gola i tako napunio mrežu rivala, a u strijelce su se upisali Rodrygo i Sergio Arribas.

Finale je zakazano za subotu kada će za titulu klupskog prvaka svijeta igrati Real Madrid i saudijski Al Hilal.

Rezultat i strijelci:

Al Ahly - Real Madrid 1:4 (Maaloul 65' / Vinicius 42', Valverde 46', Rodrygo 90+2', Arribas 90+8')