Zagarantovana minutaža
44

Modrić ima "plan B" u slučaju odlaska iz Reala, igrao bi Ligu prvaka u dresu drugog velikana

E. B.
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić dobija sve veće povjerenje Carla Ancelottija u Realu i svi navijači Kraljevskog kluba očekuju vijest da li će hrvatski mag ostati u glavnom gradu Španije iako su mu na početku sezone već željeli vidjeti leđa.

Na početku sezone 38-godišnji Modrić nije dobijao veliku minutažu i njegova uloga u Realu je bila sporadična.

No, kako se sezona bliži kraju i kako dolaze sve važnije utakmice, tako Modrić ima sve veću ulogu u ekipi, a to bi moglo značiti samo jedno - da će Luka produžiti ugovor s Realom na još jednu sezonu iako ni on, a ni klub ne daje nikakve informacije vezane za njihov eventualni nastavak saradnje.

No, čak i u slučaju da mu Real ne ponudi novi ugovor, Modrić ima već spreman "plan B".

Interes za Modrića su već javno iskazali Dinamo, Inter Miami, Celje, ali i saudijski klubovi, no on želi i dalje igrati Ligu prvaka, a to će mu biti ponuđeno u slučaju da napusti Real.

Naime, italijanski TuttoMercato tvrdi kako je Juventus zainteresiran za dovođenje Modrića i ponudit će mu ugovor u slučaju da napusti Real.

Juventus je poznat po tome da voli iskusne igrače i da ih se ne odriče tako lako, te bi Modrić sasvim sigurno dobio adekvatnu minutažu i priliku da u Ligi prvaka igra za još jednog evropskog velikana.