Bayern žestoko oštećen
92

Kroos pokazao da je veliki gospodin i priznao da je sudija pogurao Real u finale Lige prvaka

E. B.
Prošle sedmice Real Madrid je izbacio Bayern i plasirao se u finale Lige prvaka, no tu utakmicu je obilježila kontroverzna odluka sudije Szymona Marciniaka koji je poništo Bayernu pogodak u posljednjim sekundama za izjednačenje i odlazak u produžetke.

Real je pobijedio Bayern rezultatom 2:1, te se sa ukupnih 4:3 prošao u finale Lige prvaka, a sporni detalj se desio u 13. minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena kada je Matthijs de Ligt postigao pogodak kojeg je Marciniak poništio zbog ofsajda.

U trenutku kada je Joshua Kimmich upućivao loptu "na ivici ofsajda" su bili Noussair Mazraoui i Matthijs de Ligt.

I dok je de Ligt vjerovatno bio u ofsajdu, Mazraoui vjerovatno nije, no pomoćnik je podigao zastavicu i Bayern je ostao bez pogotka za 2:2.

Za sve je kriv Marciniakov pomoćnik Tomasz Listkiewicz koji je podigao zastavicu čak i prije nego što je lopta došla do De Ligta, a nakon utakmice je Nizozemcu priznao da je pogriješio.

Sedmicu poslije utakmice oglasio se i Toni Kroos i priznao da je sudija pomogao njegovom Realu da uđe u finale.

Kroos je legenda Reala, ali i Bayerna, a u podcastu koji vodi s bratom Felixom je priznao da je Bayern žestoko oštećen.

"Bila je to loša odluka sudija. Morali su pustiti da se igra nastavi i završi akcija. Mislim da je veću grešku napravio pomoćni sudija. On je podigao zastavicu, a glavni sudija mu vjeruje i misli da je sve bilo jasno. Tačnije, Marciniak je sigurno mislio da je čisti ofsajd čim mu je pomoćnik odmah mahao", rekao je Kroos i dodao:

"Bayernov bijes je opravdan jer se morala akcija odviti do kraja. Sudija je svirao ofsajd prije De Ligtovog udarca, pa ne znam jesu li svi prestali igrati. Na snimku se vidi jedino da su se opustili oni koji su željeli zaustaviti napad", rekao je Kroos.

No, to je sve slaba utjeha za Bayern jer će 1. juna na londonskom Wembleyju Real igrati finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.