Nogomet
60

Raste euforija uoči nove utakmice Zmajeva: Džeko i Ibišević će pregaziti Nigeriju

Piše: E.S.H.
Foto: N. G./Klix.ba
Sarajevo danas popodne: Plavo-žuti su hit (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Reprezentativci Bosne i Hercegovine sutra igraju drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu protiv reprezentacije Nigerije. Mnogi su optimistični i vjeruju u pobjedu naših Zmajeva.

Navijačka groznica još uvijek nije u punom usijanju, ali pripreme su u toku. Sarajevska Ferhadija je okićena zastavama naše zemlje, a rekviziti i obilježja se mogu kupiti na svakom uglu. Većina Sarajlija sa kojima smo razgovarali smatra da naša reprezentacija može pobijediti Nigeriju, a rezultat koji prognoziraju je 2:1.

"Mi smo ovu utakmicu već pobijedili. Utakmica će biti teška, ali vjerujem da ćemo pobijediti sa 1:0 ili 2:1, a golove će dati Džeko ili Ibišević", rekao je za Klix.ba Haris Selmanović.

Arnel Murtić smatra da je Nigerija teška ekipa, ali da Zmajevi neće imati problema u Cuajubi.

"Mislim da mi možemo pobijediti, a rezultat će biti 2:1. Strijelci za našu reprezentaciju će biti Džeko i Ibišević. Iran ćemo pobijediti bar 4:0, to je sigurna pobjeda", izjavio je Murtić.

Građani najviše kupuju fesove sa ljiljanima

Istog mišljenja je i Nermin Muminović koji prodaje razne kape i fesove u bojama Bosne i Hercegovine.

"Navijači najviše kupuju fesove, to je apsolutni hit i žele rekvizite sa ljiljanima. Što se tiče utakmice, Nigerijci ne mogu protiv nas. Mislim da bi se Džeko trebao izdvojiti i dati gol", rekao nam je Muminović.

I Sarajke prate utakmice Svjetskog prvensta, posebno kada igraju naši Zmajevi. Lejla Jusufović i Naida Abazović navijaju za naše reprezentativce, a kao i većina misle da će Džeko i Ibišević našu reprezentaciju dovesti do pobjede.

"Zmajevi će sigurno pobijediti, a to će nam omogućiti Džeko i Vedo", mišljenja su ove Sarajke.

Navijači žele print Bešićeve sedmice na dresu

Posjetili smo i Fan Shop BiH, gdje se i danas kupuju originalni dresovi reprezentacije. Interes pred utakmicu sa Argentinom je bio mnogo veći, ali navijači i dalje posjećuju Shop i kupuju dresove, ali i druge rekvizite.

"Ostali su nam samo još bijeli dresovi, plavi su rasprodati. BiH Fan Shop je dobio najveći broj dresova, oko 500 i sljedeće sedmice očekujemo da ćemo dobiti još, tako da će svi koji nisu na vrijeme osigurali, a žele imati dres ili šorc naše reprezentacije moći kupiti već sljedeće sedmice", izjavila je za Klix.ba Mirela Hasanović iz Fan Shopa.

Nakon utakmice sa Argentinom i posebnog isticanja našeg Zmaja Muhameda Bešića, navijači traže print broja 7 na dresovima.

Ono što je sigurno je da će naši momci imati ogromnu podršku iz cijele Bosne i Hercegovine, ali iz svijeta. Vjerujemo da nas naši Zmajevi neće razočarati i da ćemo sutra slaviti pobjedu protiv Nigerijaca.